مردم ایران در بسیاری از شهرهای کوچک با مشکلات تامین آب مواجه هستند و تابستان گرم تحمل بی آبی را سختتر کرده است.
در یک مورد ملاشیه اهواز در استان خوزستان به عنوان پر رودخانهترین استان ایران ۱۲ هزار نفر از اهالی آن با مشکل تامین آب مواجهاند.
خبرگزاری ایلنا گزارش داده است که ملاشیه اهواز در حدود یک ماه است که با قطعی آب روبهرو شده و جمعیت چند هزار نفری این منطقه در گرمای طاقت فرسا باید با مشکل بی آبی روزگار بگذرانند.
یکی از ساکنین این شهر به خبرگزاری ایلنا گفته است که «تانکرهای آبرسانی معمولاً به صورت نامنظم و بدون اطلاع قبلی وارد منطقه میشوند. مثلا دیروز ساعت ۳ صبح به محلهمان آمدند و تنها تعدادی از افراد توانستند آب دریافت کنند.»
فاطمه کاظمی یکی از فعالان رسانهای این منطقه گفته که از اوایل تیرماه آب منطقه ملاشیه قطع شده به طوری که آبرسانی توسط نیروهای سپاه و آتشنشانی با تانکر انجام میشود.
در سیستان و بلوچستان نیز وضعیت تامین آب پایدار نیست و مردم با مشکلات فراوانی روبهرو هستند. در همین رابطه نماینده این استان ۱۸ تیرماه از تداوم بی آبی و مشکلات مردم برای ادامه زندگی در استان خبر داده و گفته بود که مردم در معرض «کوچ اجباری» قرار گرفتهاند.
اسماعیل حسینزهی درباره اوضاع آب در استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در حال حاضر هم مرکز استان و هم شهرهای سیستان و خاش با تنش آبی شدید مواجه است گفته است که «باید حقابه هیرمند از سوی دولت پیگیری و حتما این آب به کشور سرازیر شود در غیر این صورت تا ۳-۲ ماه آینده با چالش عدیدهای مواجه خواهیم بود.»
۲۶ فروردین ماه نیز او از بحران جدی بیآبی در این استان خبر داده و نسبت به وقوع تنش آبی در اغلب شهرهای استان سیستان و بلوچستان هشدار داده بود. به گفته اسماعیل حسین زهی، ۷۰ درصد از ساکنان خاش آب ندارند و نیاز خود را به وسیله آب معدنی تامین میکنند.
اوایل خردادماه نیز اعلام شد که «تمام شهرهای» استان یزد با «تنش آبی» روبهرو شدهاند. در همین زمان یک نماینده مجلس شورای اسلامی نیز از «تلخ» و «اسیدی شدن» آبخوانهای استان کرمان خبر داد.
حسین جلالی، عضو مجمع نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه این استان «سفرههای آب زیرزمینی» خود را به سبب «عمق و شوری بالا» و یا «تلخی و اسیدی شدن آب» از دست داده، به خبرگزاری «ایلنا» گفته بود: «امیدی به سفرههای آب زیرزمینی در استان نیست.»
او با بیان اینکه علاوه بر شهر کرمان، شهرهای رفسنجان، انار، زرند، سیرجان و شهربابک هم با «تنش آبی شدید» مواجهاند و ممکن است به صورت «ناپایدار و مقطعی» بتوان از آب زیرزمینی استفاده کرد، افزوده بود: «اما برای بلندمدت، آبی موجود نیست.»
ادامه بحران آب در ایران در شرایطی است که پیشتر عبدالجلال ایری، سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، مشکل کمبود آب را ناشی از سوء مدیریت ذکر کرده بود.