نماینده سیستان و بلوچستان از تداوم بی آبی و مشکلات مردم برای ادامه زندگی در این استان خبر داده و گفته است که مردم در معرض «کوچ اجباری» قرار گرفتهاند.
اسماعیل حسینزهی درباره اوضاع آب در استان سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه در حال حاضر هم مرکز استان و هم شهرهای سیستان و خاش با تنش آبی شدید مواجه است گفته است که «باید حقابه هیرمند از سوی دولت پیگیری و حتما این آب به کشور سرازیر شود در غیر این صورت تا ۳-۲ ماه آینده با چالش عدیدهای مواجه خواهیم بود.»
مشکلات آب در این استان در روزهای اخیر بحرانی شده است و علیرضا قاسمی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب سیستان و بلوچستان روز ۱۶ تیرماه در این رابطه گفت که به دنبال اختلال پیش آمده در شبکه آبرسانی، حدود ۳۵ درصد جمعیت شهر زاهدان دچار بی آبی شدند.
خبرگزاری «ایرنا» نیز از بحران آب در این استان خبر داده و نوشته است که قطع برنامهریزی نشده آب در ۲۴ نقطه جمعیتی از شهر زاهدان مرکز سیستان و بلوچستان باعث افزایش گلایه مردم شده است.
خبرگزاری «تسنیم» مشکلات این استان را خشکسالی شدید و بدعهدی افغانستان در پرداخت حقآبه هیرمند اعلام کرده است.
بر همین اساس طی سالهای اخیر استفاده از آبهای سطحی در سیستان که از خارج کشور تأمین میشود به حداقل رسیده است.
چندی پیش، استاندار سیستان و بلوچستان در رابطه با تامین آب، به طرح انتقال آب دریای عمان اشاره کرده و گفته بود که مسئولیت این پروژه عظیم برعهده قرارگاه خاتم الانبیا قرار داده شده و کارهابهصورت «روزشمار و بهسرعت» در حال پیگیری است.
محمد کرمی تاکید کرده بود که طی ماههای آینده آب شهر زاهدان از منطقه سیستان جدا خواهد شد.
خبرگزاری دولتی «ایرنا» ۳۰ خرداد ماه در گزارشی به شروع فصل تابستان و مشکلاتی همچون کم آبی، افت فشار و قطعی طولانی مدت آبدر سیستان و بلوچستان پرداخته بود.
به نوشته این خبرگزاری، سیستان و بلوچستان بیش از ۲۲ سال است که درگیر تبعات تغییرات اقلیمی و خشکسالیهای مزمن و کمبود شدید منابع آبی بوده و در بین استانهای کشور کمترین میزان بارشرا به خود اختصاص داده که این کمبود، مشکلات فراوانی را برای مردم به دنبال داشته است.