لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۵:۰۸

طرح «مقابله با صادرات موشکی جمهوری اسلامی» به تصویب مجلس نمایندگان آمریکا رسید


مجلس نمایندگان آمریکا روز سه‌شنبه، طرح «مقابله با صادرات موشک‌های جمهوری اسلامی» را به تصویب رساند.

بر اساس این طرح، رئیس‌جمهوری آمریکا مکلف است افراد و نهادهای خارجی را که در «توسعه برنامه‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی» نقش دارند، تحریم و دارایی‌های آنها را توقیف کند.

روز سه‌شنبه مجلس نمایندگان آمریکا سه مصوبه در مورد ایران داشت. لایحه اول تولید و صادرات موشک‌ها و پهپادهای ایران را با تحریم افراد درگیر در این فرآیند هدف قرار می‌دهد، در حالی که لایحه دوم تحریم‌هایی را علیه مقامات بلندپایه دولتی به دلیل «نقض حقوق بشر و حمایت از تروریسم» اعمال می‌کند. قطعنامه سوم به طور خاص آزار و اذیت اقلیت بهائی توسط حکومت را محکوم می کند.

در طرح «مقابله با صادرات موشک‌های جمهوری اسلامی»، اعضای بزرگسال خانواده‌های کسانی را که در «توسعه صنعت موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی» نقش داشته‌اند و همچنین اشخاصی را که با نهادهای تحت‌تحریم معاملات چشمگیر انجام می‌دهند، مورد تحریم قرار می‌دهد.

همچنین طرح مجلس نمایندگان، وزارت خارجه آمریکا را موظف می‌کند درباره تصمیمات مرتبط با محدودسازی بیشتر فعالیت‌های موشکی جمهوری اسلامی و تحلیل زنجیره‌های تامین ـ که به برنامه‌های موشکی و پهپادی جمهوری اسلامی کمک می‌کند ـ به کنگره گزارش دهد.

پیش‌تر کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان ایالات متحده در چهارم مرداد ماه دو طرح پیشنهادی در ارتباط با برنامه موشک‌های بالستیک ایران و منع لغو تحریمهای اعمال شده آمریکا علیه جمهوری اسلامی را برای تصویب به بررسی گذاشت.

روز سه‌شنبه همچنین مجلس نمایندگان ایالات متحده با ۴۱۰ رای موافق و سه رای مخالف «قانون مهسا» را نیز به تصویب رساند. این قانون دولت را ملزم خواهد کرد مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی، از جمله علی خامنه‌ای را به دلیل «سرکوب اعتراضات مردم ایران» و «نقض حقوق بشر» مورد تحریم قرار دهد.

این مصوبات برای تبدیل به قانون باید به تصویب سنا و سپس امضای رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن، برسد.

پس از امضای رئیس جمهور، جو بایدن موظف خواهد شد ظرف ۹۰ روز در این باره به کنگره آمریکا پاسخ دهد و هر سال هم درباره دلایل تمدید یا عدم تمدید این تحریم‌ها به نمایندگان کنگره توضیح دهد.

XS
SM
MD
LG