لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۳ تیر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۲۳

اختصاصی | حمیدرضا نجفی پس از دریافت حکم زندان: جمهوری اسلامی می‌خواهد صورت مسئله را پاک کند


حمیدرضا نجفی، فعال مدنی و کارآفرین
حمیدرضا نجفی، فعال مدنی و کارآفرین

یک فعال مدنی و کارآفرین در استان مرکزی در چند پرونده به حدود پنج سال زندان به همراه جریمه نقدی محکوم شد. او درباره این آراء جزئیاتی را به صدای آمریکا شرح داده است.

حمیدرضا نجفی که با چند پرونده در شعبه‌های مختلف دادگاه انقلاب اسلامی اراک و همچنین دادگاه کیفری مواجه شده، روز چهارشنبه سوم آبان در گفت‌وگو با بخش فارسی صدای آمریکا گفت دو پرونده جداگانه با اتهام‌های «ترغیب مردم به جنگ و کشتار بر علیه یکدیگر» و «تبلیغ علیه نظام» که در شعب دوم و سوم دادگاه انقلاب اسلامی در جریان بود که پس از تجمیع به شعبه دوم سپرده شد و بنا بر رأی این دادگاه، او به «سه سال و شش ماه حبس» محکوم شده است.

همچنین در پرونده‌ای که در شعبه دوم ۱۱۰ دادگاه کیفری برای نجفی باز شده، او با اتهام «نشر اکاذیب» به «۱۵ ماه حبس» و در یک پرونده دیگر نیز که در سوم دادگاه کیفری با اتهام «نشر اکاذیب» برای او در جریان است، این فعال مدنی به «۱۵ میلیون تومان جریمه نقدی» محکوم شده است.

به گفته او، یک پرونده دیگر نیز در شعبه ۴ بازپرسی اراک با اتهام «تبلیغ علیه نظام» در جریان است که هنوز حکمی برای آن صادر نشده است.

حمیدرضا نجفی، فعال مدنی و کارآفرین ۴۲ ساله اهل اراک که دو فرزند دارد، یک مجموعه صنعتی با بیش از ۶۰ نیروی انسانی را مدیریت می‌کند.

او به صدای آمریکا می‌گوید با این که «همیشه فرصت برای مهاجرت» داشته، اما «ماندیم که در این مملکت کار کنیم.»

نجفی اضافه می‌کند: «از یک جایی فهمیدیم که انجام دادن کار در این مملکت منجر به پیشرفت نخواهد شد، چرا که حکمرانی ما به گونه‌ای عمل می‌کند و رفتار و سیاست‌هایش به گونه‌ای است که اجازه توسعه و پیشرفت کشور به امثال من و نخبگان و کارآفرینان و صنعتگران داده نمی‌شود.»

این فعال مدنی با بیان این که «به این رویه حکمرانی اعتراض» کرده، تأکید می‌کند: «کارنامه چهل و چند ساله حکومت مشخص است و چیزی نیست که ما بخواهیم از خودمان بگوییم.»

او با تأکید بر این که انتقادش با استناد به «آمار» است، می‌گوید که مسئولان جمهوری اسلامی «فرصت‌های فراوانی داشتند و نتوانستند از این فرصت‌ها استفاده کنند. این مشهود است و چیزی نیست که من کشف یا اختراع کرده باشم. ما به این رویه اعتراض کرده‌ایم و گوشی‌مان را دستمان گرفته‌ایم و انتقاد کرده‌ایم و خواستیم جمهوری اسلامی در ریل درست قرار بگیرد.»

حمیدرضا نجفی می‌افزاید: «متأسفانه جمهوری اسلامی از همان اول به سمت حل مسئله نبوده و رویکردش به گونه‌ای بوده که صورت مسئله را پاک کند. ما الآن صورت مسئله شده‌ایم، در صورتی که ما خودمان راه‌حل و راهکار مسئله هستیم.»

او با بیان این که «در این مجموعه کار می‌کنم نزدیک شصت هفتاد نفر پرسنل دارم به لطف خدا. الآن ما می‌رویم زندان و یک ابربحران برای مجموعه من و پرسنل و خانواده و بقیه درست کنند.»

حمیدرضا نجفی با بیان این که حکومت جمهوری. اسلامی «همه رویکردهایش همین بوده»، می‌افزاید: «بدون این که دقت نظر داشته باشند، به تصمیماتشان و کارهایی که انجام می‌دهند یک سویه نگاه می‌کنند و صورت مسئله را پاک می‌کنند.»

این فعال مدنی می‌گوید، «امیدواریم که در دادگاه تجدیدنظر بتوانیم قضات را قانع کنیم که "انتقام" را از ما نگیرند»، تأکید می‌کند که ضمن معترض بودن، معتقد است «بشریت به جایی رسیده که باید با هم گفت‌وگو کند» و «نه این که ما با شما گفت‌وگو می‌کنیم و شما برای ما زندان را انتخاب کنید.»

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG