لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۰۸:۵۹

واکنش‌ها به حضور قاضی‌زاده در مونترآل؛ اسماعیلیون خواستار پاسخگویی مقامات کانادا شد


حسن قاضی‌زاده هاشمی به همراه همسر و فرزندش در مونترآل کانادا
حسن قاضی‌زاده هاشمی به همراه همسر و فرزندش در مونترآل کانادا

انتشار ویدئویی منتسب به حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت جمهوری اسلامی در دوره حسن روحانی، در ایالت کبک کانادا در رسانه‌های اجتماعی خبرساز شده است.

همزمان با تحریم هفت فرد وابسته به جمهوری اسلامی از سوی دولت کانادا، تصاویری از حضور حسن قاضی‌زاده هاشمی، وزیر بهداشت در دولت اول حسن روحانی، به همراه خانواده‌اش در رسانه‌های اجتماعی منتشر شد که نشان می‌داد در خیابان‌های مونترآل کانادا پیاده‌روی می‌کند.

حسن قاضی‌زاده هاشمی چشم‌پزشک و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران است که در سال ۱۳۹۲ به عنوان وزیر بهداشت، درمان، و آموزش پزشکی در دولت نخست حسن روحانی معرفی شد. او در دی ۱۳۹۷ در دوره دوم دولت روحانی از این سمت استعفا داد.

تصویر منتسب به حضور او و خانواده‌اش در مونترآل، در این برنامه ویدئویی مربوط به گردشگری متعلق به رادیو کانادا مشاهده شده است.

این خبر در رسانه‌های اجتماعی با واکنش‌های گسترده‌ای روبه‌رو شده است.

کانال تلگرامی «مملکته» که اخبار و گزارش‌های حقوق بشری مرتبط با ایران را دنبال می‌کند، به نقل از یکی از مخاطبانش اعلام کرد که «روی یوتیوب» در حال تماشای رادیو کانادا بوده که قاضی‌زاده هاشمی و همسرش را در مونترآل دیده که «دارد خوش می‌گذارند.»

حامد اسماعیلیون، از اعضای انجمن پرواز پی‌‌اس۷۵۲، در توییتی به زبان انگلیسی به گزارش‌ها از «آزادانه قدم زدن یکی از وزرای روحانی» در «آخر هفته گذشته» در مونترآل کانادا اشاره کرده و با مخاطب قرار دادن وزیران مهاجرت و امنیت عمومی کانادا خواستار پاسخگویی آنها شده گفته است: «بر اساس ویزای آی‌آر‌پی‌ای ممنوعیت سفر، آنها اجازه ندارند در خاک کانادا قدم بگذارند.»

او تأکید کرده که «اکنون به پاسخ و اقدام نیاز داریم.»

همچنین، مهرزاد زارعی، پدر آراد یکی دیگر از کشته‌شدگان حمله موشکی سپاه پاسداران به هواپیمای مسافربری اوکراینی، با زیر سوال بردن «وعده‌های نخست‌وزیر ترودو» در توییتی نوشته که «عضو دیگری از نظام در کانادا» است و اگر «کلیت سپاه در لیست گروه‌های تروریستی قرار گرفته بود، امروز نه‌تنها آقازاده‌ها اخراج شده بودند، بلکه هیچ مقامی از رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی جرأت آمدن به کانادا را نداشت.»

برخی کاربران نیز اظهارات وزیر بهداشت اسبق جمهوری اسلامی را یادآوری کرده‌اند که در پاسخ به یک مرد نانوا که از هزینه‌های پزشکی و فیزیوتراپی گلایه داشت، گفته بود «خودت بمال

شماری از رسانه‌های داخل ایران نیز حضور قاضی‌زاده هاشمی در کانادا را بازتاب داده‌اند. از جمله روزنامه جام جم در حساب توییتر خود نوشته، «کانادا همیشه برای مسئولین جذاب بوده» و «تصاویری به دست آمده که صاحب تئوری خودت بمال» را در «مونترآل کانادا نشان می‌دهد.»

در بهمن سال ۱۴۰۰ انتشار ویدئویی کوتاه از مرتضی طلایی که بر روی تردمیل در یک باشگاه ورزشی در شهر ریچموند هیل استان انتاریوی کانادا واکنش‌هایی برانگیخت. از جمله هشت نهاد حقوق بشری با صدور بیانیه‌ای از حضور این مقام ارشد پیشین نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در کانادا انتقاد کردند و خطاب به نخست‌وزیر کانادا گفتند آن کشور نباید پناهگاهی برای ناقضان حقوق بشر باشد.

پس از تصویب طرح «قانون مهسا» در کمیته امور خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، مایکل مک‌کال، رئیس این کمیته در بیانیه‌ای گفت که «رژیم ایران متهم به نقض وحشیانه حقوق بشر علیه مردم این کشور است» و کنگره ایالات متحده «متعهد است که این رژیم را در قبال این جنایات پاسخگو کند.»

بر اساس «قانون مهسا»، رئیس‌جمهوری آمریکا باید طی ۹۰ روز پس از تصویب و سپس به صورت سالانه، تعیین کند که افراد یا نهادها، شرایط لازم برای اعمال تحریم را دارند یا نه، و اگر شامل تحریم نمی‌شوند توضیحات لازم را ارائه دهد.

XS
SM
MD
LG