وزیر خارجه آلمان روز پنجشنبه گفت تصمیم ترکیه برای آزادی یک فعال حقوق بشر آلمانی که در آن کشور زندانی شده بود، نشانه ای از بهبود روابط بین این دو کشور عضو پیمان ناتو است و تاکید کرد همه شهروندان آلمان که در ترکیه محبوس شدهاند باید آزاد شوند.
پیتر اشتودنر، که چهارشنبه شب آزاد شد، یکی از چند شهروند آلمان یا آلمانیهای ترک تباری است که در طول چند ماه گذشته در جریان سرکوبهای پس از کودتای نافرجام سال گذشته در ترکیه بازداشت شده بودند؛ موضوعی که رابطه دو کشور را به تیرگی کشاند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، وزیر خارجه آلمان در مصاحبه با مجله اشپیگل درباره آزادی تعدادی از فعالان حقوق بشر زندانی در ترکیه، از جمله اشتودنر، گفت «این که ترکیه همه تعهدات خود را (در مورد اشتودنر) رعایت کرده، اولین نشانه از گرم شدن (روابط) است.»
به نوشته اشپیگل، زیگمار گابریل گفته است آزادی پیتر اشتودنر به دنبال میانجیگری گرهارد شرودر صدر اعظم پیشین آلمان انجام شده است. این مجله پیشر گزارش داده بود آقای شرودر روز ۲۵ سپتامبر به ترکیه سفر و با رجب طیب اردوغان گفتوگو کرده است.
وزیر خارجه آلمان در این مصاحبه خاطر نشان کرده است که «حالا ما باید بر روی آزادی دیگر زندانیان کار کنیم.» یازده شهروند آلمان هنوز به دلایل مشابه در زندانهای ترکیه محبوس هستند و به نوشته رویترز، چهار نفر از آنها تابعیت دوگانه ترک و آلمانی دارند.
به دنبال سرکوبهای پس از کودتا و بازداشت برخی شهروندان خارجی در ترکیه، روابط آن کشور با برخی کشورهای عضو اتحادیه اروپا، به ویژه آلمان، به تنش کشیده شد؛ امری که گفتوگوهای پیوستن ترکیه به اتحادیه اروپا را تحت تاثیر قرار داده و دشوارتر کرده است.