با از سرگیری فعالیت مدارس پس از پایان تعطیلات نوروزی، گزارشها از آغاز دوباره موارد مسمومیتهای سریالی دختران دانشآموز در مدارس چند شهر مختلف، از جمله تبریز و اصفهان، حکایت دارد. روز سهشنبه ۱۵ فروردین دستکم ۲۰ دانشآموز دختر در تبریز و ۸ دانشآموز دختر در اصفهان به بیمارستان انتقال یافتند.
در پی حمله با گازهای ناشناخته به دانشآموزان یک مدرسه در باغمیشه تبریز در روز سهشنبه ۱۵ فروردین، اصغر جعفری، رئیس اورژانس آذربایجان شرقی، گفت که شماری از دانشآموزان «دچار مسمومیت شدند و دستکم ۲۰ دانشآموز دختر ۱۵ ساله به بیمارستان سینا در تبریز منتقل شدند.»
به گزارش ایلنا از تبریز، رئیس اورژانس استان «تنگی نفس» را از جمله علائم دانشآموزان مسمومشده اعلام کرده و گفته است: «علائم حیاتی دانشآموزان عادی و نرمال است و حال همه دانشآموزان خوب است.»
برخی کاربران در رسانههای اجتماعی حمله به مدرسهها را «حمله شیمیایی» و «حمله بیولوژیک» توصیف میکنند.
همزمان، خبرگزاری «رکنا» گزارش داده است که روز سهشنبه دختران دانشآموز یک مدرسه در منطقه دولتآباد اصفهان مسموم شدهاند.
رکنا به نقل از «علوم پزشکی اصفهان» گزارش داد که «هشت دانشآموز دختر در اصفهان دچار بدحالی» شدند و «به بیمارستان منتقل شدند.»
با آغاز به کار مدرسهها در سال نو خورشیدی، منابع خبری رسمی در ایران گزارش میدهند که مسموم کردن دانشآموزان از سر گرفته شده است.
روز دوشنبه ۱۴ فروردین یک رسانه محلی در استان آذربایجان غربی اعلام کرد که دانشآموزان یک کلاس مدرسه دخترانه «۲۲ بهمن» در محمدیار نقده تعدادی از دختران به بخش اورژانس بیمارستان «امام» این شهر انتقال یافتند.
خبرگزاری ایرنا روز سهشنبه ۱۵ فروردین شمار دانشآموزان این دبیرستان را که دچار علائم «شبهمسمومیت» شدهاند، «حدود ۵۰ نفر» اعلام کرد و به نقل از «منابع غیررسمی» نوشت: «دانشآموزان بعد از متوجه شدن بوی نامطبوعی مانند سوختن لاستیک دچار حالت تهوع و سردرد و شکمدرد شدند.»
علی مطهری، مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی، به خبرگزاری جمهوری اسلامی گفت: «بررسیهای لازم در خصوص منشأ این علائم در حال انجام است، ولی هنوز به نتیجهای در این خصوص نرسیدهایم.»
مسمومیتهای دنبالهدار دانشآموزان مدرسهها که حتی به اذعان برخی مقامات جمهوری اسلامی «عمدی» است، از آذر ۱۴۰۱ در قم آغاز شد. این مسمومیتها در مدتی کوتاه به استانهای دیگر تسری یافت و تا پایان سال دستکم ۱۳ هزار تن بر اثر آن آسیب دیدند.
پس از آن بود که سخنگوی قوه قضاییه گفت بهتر است به جای «مسمومیت» از کلمه «بدحالی» استفاده شود. عبارتی که به گفته منتقدان «کلیدواژه» ساخته «اتاق فکر عملیات روانی جمهوری اسلامی» است.
مقامات جمهوری اسلامی اعلام کردهاند که این حملهها را پیگیری میکنند و وزارت کشور در چند اطلاعیه ادعا کرده که تعدادی در ارتباط با مسمومسازیهای دانشآموزان بازداشت شدهاند، اما با آغاز به کار مدرسهها پس از دو هفته تعطیلی نوروزی، این حملات به دانشآموزان از سر گرفته شده است.
ادامه مسمومسازی دانشآموزان واکنشهای گسترده داخلی و خارجی را در پی داشت. ابوالفضل قدیانی آن را «حمله بیولوژیکی» و سرمنشأ آن را «بیت» خامنهای دانست و شهبانو فرح پهلوی این حملهها را گوشهای از «سرشت ناپاک رژیم» جمهوری اسلامی برشمرد.
همچنین عبدالحمید اسماعیلزهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان، خواستار تعطیلی مدرسهها شد و مسمومیتها را «جنایت» نامید که عوامل آن از «درون سیستم» جمهوری اسلامی هستند.
در روزهای گذشته روایتهایی از مسمومسازی بازداشتشدگان و معترضان نیز منتشر شده است.