مدیر سابق کنترل تولید شرکت ملی صنایع پتروشیمی از قطع گاز پتروشیمیها با بالا رفتن مصرف در پی برودت هوا خبر داد و گفت میزان مصرف گاز در پتروشیمیها ۸۳ میلیون متر مکعب در روز است.
براساس اعلام علیمحمد بساقزاده از این میزان نیمی از مصرف مربوط به خوراک و نیمی نیز به مصرف سوخت میرسد.
قطع گاز پتروشیمیها و سایر صنایع یکی از نخستین اقداماتی است که دولت در زمان تشدید ناترازی بین مصرف و تولید گاز انجام میدهد.
در همین رابطه مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان خراسان ششم آذر ماه سال جاری گفته بود که «تنها ۳ درصد گاز استان در شهرکهای صنعتی استفاده میشود.»
جعفر فرشچی با انتقاد از دولت پرسیده است که چرا با توجه به سهم کم صنایع از مصرف گاز، در زمان بروز اولیه بحران کمبود گاز، مسئولان به سرعت به سمت قطع انرژی صنایع میروند.
وضعیت پتروشیمیها در تامین گاز، با ورود به فصل پاییز ناپایدار بوده است و براساس اعلام وبسایت «انرژی پرس» دومینوی قطع گاز پتروشیمیها با لردگان آغاز و پس از آن به مسجد سلیمان و زاگرس و ... رسیده بود و حالا نوبت پتروشیمی خراسان است که گاز آن قطع شود.
برهمین اساس اعلام شده است که ۱۳ دی ماه پتروشیمی خراسان در سامانه کدال اعلام کرد که با توجه به مکاتبات و ابلاغیههای شرکت ملی گاز، به دلیل برودت هوا و قطع کامل گاز، واحدهای آمونیاک و اوره از روز دوشنبه یازدهم دی ماه به طور کامل از مدار تولید خارج شدند.
شروع قطع گاز پتروشیمیها در حالی رخ داده که ایران گرمترین پاییز سالهای اخیر را پشت سر گذاشته است.
از طرفی دیگر برخی از کارشناسان با توجه به اینکه پتروشیمیها «به ازای مصرف ۸ درصد از گاز کشور حدود نیمی از ارز ایران را تامین میکنند»، قطع گاز آنها را داری تبعات بلندمدت بر اقتصاد ایران میدانند.
عدم سرمایهگذاری در صنعت نفت گاز و پتروشیمی عامل بروز ناترازیهای در حوزه گاز و بنزین است که نگرانی بسیاری از کارشناسان را در پی داشته است. در بخش نفت نیز عدم توسعه و سرمایهگذاری باعث افزایش هزینه استخراج شده است.