این روزها بازار سهام در مدار ریزش قرار دارد و فعالان این بازار نیز با دیده تردید به بهبود شرایط مینگرند؛ تحلیلگران بر این باورند زمستان سخت به بورس رسیده است و با برودت بیشتر دما و قطع گاز صنایع، شاخص کل ریزش بیشتری را ثبت خواهد کرد.
رسانههای اقتصادی نیز این موضوع را زیر ذرهبین برده و نوشتهاند که در ادامه مسیر معاملاتی هفته، بازار سهام چهار روز منفی را پشتسر گذاشت.
دنیای اقتصاد در این رابطه نوشته «۶روز معاملاتی است که دامنه نوسانات شاخص از ۰.۵ درصد تجاوز نکرده است»
این روزنامه حال روز زمستانی بازار بورس را متاثر از اتفاقات سیاسی در ایران و منطقه دانسته و تاکید کرده است که «معاملات بازار سهام نشان میدهد که احتمالا بازار با توجه به اخبار سیاسی و تنشهای منطقهای شرایط خوبی را تجربه نمیکند.»
رسانههای حامی دولت اما سعی دارند روند ریزشی بازار را به عوامل دیگری مرتبط کرده و چشمانداز مثبت از این بازار به تصویر بکشند.
خبرگزاری فارس در این رابطه نوشته است که ریزش شاخص مربوط به تجدید ارزیابیها است و می توان امیدوار بود بورس در ماه های پایانی سال روند متعادل به خود بگیرد.
در مقابل این تلاش رسانههای حامی دولت، دنیای اقتصاد با نگاهی منطقیتر و تکنیکال به بازار نگاه کرده و نوشته است: «با توجه به گزارشهای عملکرد ماهانه دلیلی وجود ندارد که بازار سهام رونق بگیرد»
این روزنامه همچنین تاکید کرده یکی از عوامل مثبت شدن بازار سهام، کاهش تنشهای سیاسی و بهبود اوضاع منطقهای با کاهش درگیریهای لفظی است. برهمین اساس گزارشنویس روزنامه نوشته است: «بهنظر میرسد حکمرانان کشور به این بلوغ رسیده باشند که تنشها را بیش از آن که هست جدی نکنند.»
یکی از مهمترین وعدههای ابراهیم رییسی در دوران انتخابات ریاست جمهوری مربوط به بهبود اوضاع بازار سرمایه و خطاب به سهامداران بود.
جلوگیری از اداره دستوری بازار، حذف معضل قیمتگذاری دستوری و همچنین انتشار موثر اوراق بهادار برای پوشش سهامداران خرد از جمله وعدههای ابراهیم رئیسی بود که به باور کارشناسان هیچ اقدامی در راستای تحقق آنها صورت نگرفته است.
۲۸ آبان ماه سال ۱۳۹۸، علی خامنهای مردم را به سرمایهگذاری در بورس تشویق کرد. بورس و تغییرات هدفمند آن یکی از راههای تامین کسری بودجه دولتها است.