با سرد شدن هوا در ایران مصرف گاز نیز رشد قابل توجهی داشته است و وزیر نفت از افزایش ۶ درصدی مصرف گاز در بخشهای مختلف خبر داده است.
کارشناسان بر این باورند تداوم روند رو به رشد مصرف گاز در کنار ظرفیت محدود تولید آن باعث قطعی گاز در روزهای سرد سال و در پیش بودن «زمستان سخت» برای مردم و مسئولین خواهد بود.
جواد اوجی، وزیر نفت دولت ابراهیم رئیسی، امروز چهارشنبه هشتم آذرماه در حاشیه جلسه هیات دولت به خبرنگاران گفت که دیروز شرکت گاز گزارش داد با رشد ۶ درصدی تقریبا نزدیک به ۴۶۵ میلیون متر مکعب در بخش خانگی، تجاری، صنایع غیرعمده مصرف داشتیم.
سه شنبه هفتم آذر ماه نیز سرپرست «دیسپچینگ شرکت ملی گاز ایران» افزایش مصرف گاز در بخش خانگی را ۹ درصد اعلام کرده بود که نشان میدهد سرمای هوا و تداوم آن به چالش بزرگ برای «شرکت ملی گاز» تبدیل خواهد شد.
بحران تولید و تامین گاز در ایران به عنوان یکی از «غولهای انرژی جهان» بسیار عمیق و ریشهای بود بهطوریکه خرداد ماه امسال مرکز پژوهشهای مجلس در گزارشی با عنوان «مسائل راهبردی بخش انرژی در سند هفتم توسعه-ذخیرهسازی گاز» به وضعیت نامطلوب تراز گاز کشور پرداخت.
در این گزارش بیتوجهی به توسعه پایدار و سرمایهگذاری در صنعت نفت مورد توجه قرار گرفته و تاکید شده بود که با تداوم این روند در سال ۱۴۲۰ میزان کل عرضه گاز طبیعی به ۸۹۸/۷ میلیون متر مکعب در روز میرسد.
این گزارش ادامه میدهد که در همین مدت میزان مصرف همه بخشها برابر با ۱۴۱۰/۸ میلیون متر مکعب خواهد بود.
بازوی پژوهشی مجلس نوشته است که در این سال ناترازی ۵۱۲ میلیون متر مکعبی در روز بوجود میآید به عبارتی میزان مصرف از تولید به شدت فاصله میگیرد.
سال گذشته همزمان با کمبود گاز و افزایش مصرف انرژی به دلیل کاهش دمای هوا در ایران، یک مقام مسئول در شرکت ملی گاز ایران از مردم خواست یکی از بخاری خانههای خود را «به مدت ۶ ساعت در روز خاموش کنند» تا صرفهجویی شود.
این درخواست زمانی رخ داد که ناترازی در صنعت گاز باعث ایجاد قطع گاز مردم در شمال و شمال شرق کشور شد و دولت برای مقابله با این بحران دست به دامن قطع گاز ادارات و وزارتخانهها و شرکتها شد.
بحران تامین انرژی موجب قطعی گاز در زمستان و قطعی برق در تابستان برای مردم و صنایع میشود که این اتفاق در کنار افزایش مازوتسوزی و آلودگی هوا باعث تحمیل میلیاردها دلار خسارت به صنایع ایران میشود.