گروه «جی۲۰» در یک گزارش منتشر شده در روز سهشنبه ۲۷ تیرماه، اعلام کرد، بانکهای توسعه چندجانبه برای از بین بردن فقر باید تغییرات بزرگی در روش عملکرد خود ایجاد کنند. سهبرابر کردن سطح تسهیلات پایدار تا سال ۲۰۳۰ و ایجاد مکانیسم جدیدی در جلب حمایت مالی بیشتر برای اجرای برنامهها از جمله این تغییرات پیشنهادی است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، این گروه همچنین درخصوص افزایش تامین منابع مالی برای اهداف توسعه پایدار و تغییرات آب و هوایی، یک کمیته مستقل را به ریاست دو اقتصاددان به نامهای لارنس سامرز و انکیسینگ تشکیل داد تا اصلاحاتی را برای بانکهای توسعه چندجانبه، پیشنهاد دهند.
در این گزارش که در جریان نشست مالی جی۲۰ در ایالت گجرات در غرب هند ارائه شد، آمده است که بانکهای توسعه چندجانبه، باید به صورت فردی و جمعی به عوامل موثر در همه کشورهای در حال توسعه برای ادغام برنامههای توسعه و تغییرات آب و هوایی تبدیل شوند.
به گفته این گروه، هر سال حدود ۳ تریلیون دلار هزینه اضافی برای سرمایهگذاریهای افزایشی در اقدامات اقلیمی و برای دستیابی به سایر اهداف توسعه پایدار تا سال ۲۰۳۰ مورد نیاز است.
از این میزان، حدود ۱/۸ تریلیون دلار باید به زیرساختهای پایدار اختصاص یابد که افزایشی چهار برابری نسبت به سال ۲۰۱۹ داشته است، در حالی که ۱/۲ تریلیون دلار برای دستیابی به اهداف دیگر، از جمله افزایش ۷۵ درصدی هزینههای بهداشت و آموزش، مورد نیاز است.
کشورهایی مانند زامبیا و غنا منتظر وام دهنگان بزرگ در ارائه تسهیلات بدهی تحت به اصطلاح «چارچوب مشترک» بودهاند که توسط جی۲۰ رهبری میشود.