لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۰۹

دیدار وزرای خارجه فرانسه و ایران در پکن؛ کولونا از اقدامات جمهوری اسلامی ابراز نگرانی کرد


کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه.
کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه.

وزیر امور خارجه فرانسه، که به چین رفته است، در دیداری کم‌سابقه با همتای ایرانی خود ضمن ابراز نگرانی از «اقدامات مقامات ایرانی» در منطقه از جمهوری اسلامی خواست اتباع فرانسوی را که «خودسرانه بازداشت» کرده است آزاد کند.

خبرگزاری فرانسه روز جمعه به نقل از وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد کاترین کولونا که به همراه امانوئل مکرون، رئیس جمهوری فرانسه به چین رفته است، در پکن با حسین امیرعبداللهیان دیدار کرد.

امیرعبداللهیان سرپرستی هیئت ایرانی را در مذاکرات آشتی‌جویانه در پکن میان ایران و عربستان سعودی، دشمن منطقه‌ای پیشین تهران بر عهده داشت.

چین ماه گذشته میان دو کشور میانجی‌گری کرد که نشانه‌ای از نفوذ فزاینده پکن در خاورمیانه است.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، در سمت چپ، دست در دست همتای عربستانی خود، شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، سمت راست، و همتای چینی، «کین گانگ» در پکن
حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، در سمت چپ، دست در دست همتای عربستانی خود، شاهزاده فیصل بن فرحان آل سعود، سمت راست، و همتای چینی، «کین گانگ» در پکن

در بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه گفته می‌شود :«کاترین کولونا، مجدداً تقاضای فوری خود را برای آزادی بی‌درنگ شش شهروند فرانسوی که ایران خودسرانه بازداشت کرده است، ابراز داشت.»

این شش فرانسوی از جمله اتباع خارجی هستند که به گفته فعالان و دولت‌های غربی با هدف گرفتن امتیاز توسط ایران گروگان گرفته شده‌اند.

وزارت امور خارجه ایران ضمن تأیید این ملاقات، افزود که در این دیدار «برخی مسائل کنسولی نیز مطرح شد»، ولی توضیح بیشتری نداد.

تماس‌های ایران و قدرت‌های اروپایی از جمله بر سر برنامه هسته‌ای ایران، به دلیل سرکوب مرگبار جنبش اعتراضی سراسری ایران که در ماه سپتامبر آغاز شد به شدت کاهش یافته است.

در بیانیه وزارت امور خارجه فرانسه آمده است: «این مذاکرات همچنین بر وضعیت ایران، مسائل منطقه‌ای، و برنامه هسته‌ای ایران متمرکز بود. وزیر امور خارجه فرانسه نگرانی پاریس را از اقدامات مقامات ایرانی در تمامی این موارد ابراز کرد.»

وزارت امور خارجه ایران در این رابطه گفت :«وزاری امور خارجه دو کشور بر لزوم احترام متقابل ‌و تداوم گفت‌وگو تأکید کردند.»

اعتراضات مردمی در ایران در اواسط سپتامبر پس از مرگ مهسا امینی که در بازداشت گشت ارشاد بود، آغاز شد.

تاکنو چهار معترض با اتهاماتی مرتبط با این اعتراضات در دادگاه‌هایی که فعالان آن را «محاکمه نمایشی» توصیف کرد‌ه‌اند، اعدام شدند.

براساس گزارش سازمان‌ حقوق بشر ایران در نروژ، در جریان این اعتراضات حداقل ۵۳۷ نفر از معترضان توسط نیروهای امنیتی کشته شدند.

مطالب مرتبط

XS
SM
MD
LG