لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲۵ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۱۷:۰۷

سرما و تبعیض در پذیرش، مشکلات مضاعف پناهجویان در اروپا


با سردتر شدن هوا در مرزهای کشورهای اروپایی و ورود سیل پناهجویان به درهای این کشورها، بحران آوارگان ابعاد ناخوشایندتری پیدا کرده است.

برخی از کشورهای اروپایی، پناهجویان کشورهایی مانند پاکستان و ایران را نمی پذیرند و برخی دیگر که تاکنون درهای پذیرش را باز گذاشته بودند، محدودیت‌های جدیدی قائل می‌شوند.

بر پایه آمار سازمان ملل در سال ۲۰۱۵ حدود یک میلیون پناهجو خود را به مرزهای آبی و خشکی کشورهای اروپایی رسانده‌اند که این میزان، چهار برابر سال گذشته است.

با نزدیک شدن فصل سرما، وضعیت سفر و نگهداری پناهجویان ساده نیست و روند رو به افزایش حضورشان در مرزهای اروپا، احتمال بروز حوادث ناگواری را در روزهای آینده وجود دارد.

برخی از کشورهای اروپایی تنها به پناهجویان از کشورهای افغانستان، عراق و سوریه اجازه ورود می‌دهند و آمارها از گیر افتادن حدود سه هزار پناهجو از کشورهای پاکستان، ایران و مراکش در مرزهای یونان حکایت دارد.

سرما و تبعیض در پذیرش، مشکلات مضاعف پناهجویان در اروپا
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:03:30 0:00

حمید یک پناهجوی ایرانی از این تبعیض بین پناهجویان به تنگ آمده است. او می‌گوید: "مشکلتان با ایرانی‌ها چیست؟ چرا سوری‌ها، عراقی‌ها و افغان‌ها پذیرفته می شوند؟ همه مشکلات جهان از این کشورهاست، همه تروریست‌ها عراقی، سوری و افغانی هستند. طالبان و داعش کجایی هستند؟ مشکل ما ایرانی‌ها، پاکستانی‌ها و بنگلادشی‌ها چیست؟ مشکل شما با ما بر سر چیست؟ خانم مرکل باید برای این مساله و این کاری که انجام می‌دهی پاسخی داشته باشی"

روز گذشته مقامات اسلام آباد به حدود ۳۰ پناهجوی شهروند پاکستانی که درخواست پناهجویی آن‌ها از سوی مقامات یونان رد شده اجازه بازگشت به خاک کشورشان را ندادند.

برپایه برخی آمار‌ها، سالانه حدود ۵۰ هزار پناهجوی پاکستانی سعی می‌کنند غیر قانونی وارد اروپا شوند.

محمد مُشین، پناهجوی سوری می گوید که برگشت به کشور جنگ زده‌اش گزینه‌ای نیست که به آن فکر کند: "اگر آنها به من بگویند که برگرد من از مسیر دیگری وارد می شوم. تلاش خواهم کرد، سعی خواهم کرد و باز هم سعی و تلاش خواهم کرد. من برنخواهم گشت ولی با پلیس درگیر نمی‌شوم. من از راه دیگر سعی خواهم کرد که وارد شوم."

طی پنج سال گذشته بیش از ۲۵۰ هزار شهروند سوری در جنگ داخلی این کشور کشته شده‌اند. میلیون‌ها سوری به کشورهای همجوار که شامل ترکیه و عراق و اردن می‌شوند، پناه برده‌اند.

برخی از کشورهای اتحادیه اروپا مانند سوئد که سیاستهای درهای باز پذیرش پناهجو را اجرا می‌کردند طی ماه‌های گذشته، تصمیم گرفتند که مقررات سخت گیرانه تری برای پذیرش سیل پناهجویان اعمال کنند.

رهبران اتحادیه اروپا امیداورند که با سرد‌تر شدن هوا و به اجرا در آمدن توافقشان با ترکیه، سیل ورود پناهجویان به اتحادیه اروپا کاهش یابد.

برپایه توافق بین آنکارا و اتحادیه اروپا، کشورهای عضو این اتحادیه حدود سه میلیارد دلار برای بهبود وضعیت پناهجویان و غربالگری آن‌ها قبل از پذیرش به کشورهای اتحادیه در اختیار ترکیه قرار می‌دهد.

بر اساس آمار کمیساریای عالی سازمان ملل برای پناهندگان، طی سال جاری بیش از ۹۰۰ هزار نفر خود را به مرزهای اروپا رساندند که این تعداد چهار برابر افرادی است که سال ۲۰۱۴ اقدام به این کار کردند. حدود نیمی از این افراد از جنگ داخلی پنج ساله در سوریه فرار کردند.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG