لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۳ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۶:۲۳

بیش از ۲۰ پناهجو در آب های جنوب یونان غرق شدند


بیش از ۲۰ پناهجو در آب های جنوب یونان غرق شدند
لطفأ صبر کنيد

No media source currently available

0:00 0:02:58 0:00

گارد ساحلی یونان و امدادگران بین المللی روز جمعه اعلام کردند بیش از ده ها نفر از پناهجویان در آب‌های دریای مدیترانه غرق شدند و حدود صدها تن دیگر توانستند خود را به ساحل برسانند.

قایق های ماهیگیری محلی و گارد ساحلی یونان پناهجویان را از آب گرفتند و به جزیره لزوس منتقل کردند تا تحت مراقبت پزشکان و امدادگران قرار بگیرند.

به گفته برخی از پناهجویان، قاچاقچیان تخفیف ۵۰ درصدی برای کسانی ارائه می کنند که حاضرند به جای قایق‌های چوبی، سوار بر قایق‌های بادی پلاستیکی شوند.

اما مقامات محلی این جزایر می گویند، با هر دسته پناهجویی که وارد این سواحل می شوند، ساکنان محلی و طبیعت با "بمب‌های زیست محیطی" تازه ای مواجه می شوند.

فرماندار مناطق جزایر اژه می گوید، پناهجویان به محض رسیدن به خشکی و نجات از سفر پرخطرشان، می خواهند هر چه سریع‌تر از جلیقه های نجات خود خلاصی یابند، اما محیط زیست از این امر متضرر می شود.

کریستینا کالوگیرو می گوید "در بخشی از سواحل جزیره لزوُس و دیگر جزایر مجاور آن پر شده از جلیقه ها و قایق‌های نجات. ما شبانه روز تلاش می کنیم که سواحل را از این وسایل پاک کنیم. اما وقتی که روزانه بیش از پنج هزار تن با این قایق‌ها و جلیقه نجات به این سواحل می رسند و بعد آنها را همین جا رها می کنند، خوب ما می دانیم که آنها به امنیت رسیدند و قابل درک است برای ما. اما در این بین محیط زیست شدیدا تحت فشار و تاثیر قرار می گیرد."

وضعیت پناجویان در دیگر نقاط اروپا نیز همچنان نامناسب گزارش می شود. بویژه کشورهایی که روزگاری نه چندان دور جزو بلوک کمونیست تلقی می شد.

محمد، پناهجوی عراقی که با همسر و دو فرزندنش هم اکنون در اسلوونی پشت مرز اتریش رسیده است، می گوید مواد خوراکی که به پناهجویان می دهند، کافی نیست و شرایط اردوگاه های موقت بسیار نا مناسب است.

وی می‌گوید "ما می خواهیم از اینجا به هر جای دیگری برویم؛ هرجای دیگری، مهم نیست که کجا باشد. شرایط بد است. می دانید چرا؟ ما همراهمان یک زن باردار هفت ماهه است و همراهش فرزند یک سال و نیمه است. باید غذا برای هردوی آنها بدهند. اما شب گذشته فقط یک بار به ما غذا دادند. او برای فرزند تو شکمش و فرزند کوچکش غذا می خواهد. می توانی این وضعیت را برای من توضیح بدهی؟"

همه این افراد با آغوش باز توسط کشورهای اروپایی پذیرفته نمی شوند.

از سوی دیگر، صدر اعظم آلمان که تاکنون کشورش بیشترین تعداد پناهجویان اخیر را پذیرفته، با انتقاد برخی مقامات دولت ائتلافیش مواجه شده است.

فرماندار ایالت باواریا، به تازگی خواستار محدود شدن تعداد پناهجویانی شده که در آلمان پذیرفته می شوند. این درخواست وی روز جمعه با پاسخ منفی زیگمار گابریل معاون صدر اعظم روبرو شد.

مقامات بوداپست روز گذشته اعلام کردند که آنها تصمیم اتحادیه اروپا مبنی بر ۴۰ هزار پناهجو برای مجارستان را در دادگاه این اتحادیه به چالش خواهند کشاند.

جنگ داخلی در سوریه و تسلط داعش در عراق یکی از ریشه های این مهاجرت های اجباری عنوان شده است.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG