دولتهای اسلوونی و کرواسی، در اقدامی مشابه پناهجویانی را که در سرما و شرایط دشوار پشت مرزهایشان مانده بودند به داخل کشور راه دادند.
در روزهای اخیر هزاران مهاجر آواره از جنگ که اجازه ورود به مجارستان را نیافتند، در مرز صربستان، کرواسی و اسلونی، سرگردان بودند. اغلب این مهاجران، از جنگ داخلی سوریه گریخته اند و به سوی آلمان و سایر کشورهای غربی میروند.
در نخستین ساعات صبح سه شنبه، جمهوری اسلوونی مرزهایش را به روی پناهجویانی که به دلیل تغییر ناگهانی هوا و بارندگی شدید، در سرما و گلولای در مرز آن کشور با کرواسی سرگردان بودند، باز کرد.
اسلوونی پیشتر گفته بود ظرفیت پذیرش بیش از دو هزار و پانصد مهاجر را ندارد. اما در نهایت اعلام کرد به همه پنج هزار پناهجویی که روزهای اخیر در مرز آن کشور با کرواسی در انتظار به سر میبردند، اجازه ورود داده است. با این همه پست بازرسی شهر مرزی ریگونس در اسلوونی، تمام ساعات شبانه روز شلوغ و ملتهب است.
در همین حال، کمیساریای عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان روز دوشنبه همزمان با پذیرش ۲۵۰۰ پناهجو در مرز صربستان و کروواسی اعلام کرد که ذخایر آذوقه و لوازم ضروری این سازمان در کشورهای حوزه بالکان رو به اتمام است.
ملیتا سونجیک، سخنگوی منطقهای کمیساریای عالی پناهندگان گفت: "ما منتظر رسیدن کامیونهای محتوی خوراک و لوازم ضروری هستیم. اینجا سرد و خیس است و مردم گرسنهاند. شرایط وحشتناکی است."
روز دوشنبه کرواسی نیز مرز خود را با صربستان به روی پناهجویانی که پیشتر اجازه ورود به مجارستان نیافته بودند، باز کرد. زوران میلانوویک، نخست وزیر کروواسی این اقدام مجارستان را نکوهش کرد.
زوران میلانوویک، نخست وزیر کرواسی گفت: "شما پیشتر شنیدید که برلین به دولت مجارستان چه گفت. برلین میگوید که ادامه این مسیر شرایط را بدتر خواهد کرد. بنابراین پیام روشن به بوداپست و همقطارانش در کرواسی این است که ببینید چگونه بزرگترین قدرتها با این موضوع برخورد می کنند."
بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل متحد هم پس از بازدید از یکی از اردوگاههای آوارگان در مرز اسلواکی و مجارستان، از این کشورها و اتریش برای پذیرش موج عظیم پناهندگان تشکر کرد.
آقای بان گفت: "من میدانم که هر کشوری چالشهای سیاسی، اجتماعی و اقتصادی خود را در پذیرش این افراد دارد. اما در همین حال باید به خاطر بسپاریم که این افراد از جنگ و آزار بیرحمانه گریختهاند."
در شرایطی که کشورهای حوزه بالکان درگیر مشکلات پذیرش پناهندگان از پیش وارد شده به کشورهایشان هستند، موج پناهجویان سر ایستادن ندارد و هر روز هزاران تازه وارد از راه میرسند.