لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۵:۴۴

تکذیب «توقف صادرات» گاز به عراق توسط شرکت ملی گاز؛ یکی از دو «نقطه تبادلاتی» از مدار خارج شده است


صادرات گاز ایران
صادرات گاز ایران

یک مقام شرکت ملی گاز ایران توقف صادرات گاز به عراق را تکذیب کرد. سعید عقلی، مدیر «دیسپچینگ» شرکت ملی گاز ایران اعلام کرد که تعهد صادرات گاز ایران به عراق «مطابق برنامه» در حال اجراست.

وزارت برق عراق روز جمعه در بیانیه‌ای از کاهش تولید برق به‌واسطه «کمبود پیش آمده» در گاز وارداتی از ایران خبر داده بود.

در بخشی از بیانیه وزارت برق عراق که خبرگزاری رسمی عراق (واع) منتشر کرد، آمده بود: «کمبود گاز وارداتی تاثیر خود را بر نیروگاه‌های برق گذاشته و موجب نقص بیش از ۴ هزار مگاواتی در شبکه تامین برق در بغداد و مناطق مرکزی و کاهش ارسال برق به مناطق جنوبی شده است.»

امروز، یکشنبه اما عقلی از مدیران ارشد شرکت ملی گاز ایران «توقف صادرات» را تکذیب کرد اما توضیح داد که یکی از دو نقطه «تبادلاتی» انتقال گاز به عراق مسدود شده است. این مقام ایرانی دلیل این موضوع را «اجرای فرآیند سنجش اندازه‌گیری دوره‌ای» این نقطه دانست و گفت که «تعهدات توافق‌شده از مسیر نقطه دوم در حال اجراست.»

عقلی با اشاره به اینکه صادرات گاز ایران به کشور عراق از ۲ نقطه تبادلاتی انجام می‌شود» ادعا کرد که «طبق توافق ۲ ماه پیش با طرف عراقی» انجام داده‌اند، «یکی از نقاط تبادلاتی، در ابتدای سال جاری میلادی به‌‌منظور اجرای فرآیند سنجش اندازه‌گیری دوره‌ای از مدار خارج شد.»

این مدیران ارشد شرکت ملی گاز ایران «اجرای کالیبراسیون (سنجش اندازه‌گیری) در فرآیند اجرای تعهدات صادراتی» را «امری معمول» دانست که پیش از این هم انجام شده است و «محدود به قرارداد صادرات گاز به عراق نیست.»

تا لحظه تنظیم این گزارش، نظری در مورد این «توافق» توسط طرف عراقی منتشر نشده است.

روز جمعه، وزارت برق عراق از کاهش تولید برق به‌واسطه «کمبود پیش آمده» در گاز وارداتی از ایران خبر داده و اعلام کرده بود که به دنبال «کاهش تکیه بر گاز وارداتی است.»

گزارش‌ها در مورد اختلال یا توقف در صادرات گاز به عراق در حالی در روزهای اخیر بار دیگر منتشر شد که مصرف گاز در ایران نیز طی روزهای اخیر روند افزایشی داشت، به‌طوری‌که مدیر «دیسپچینگ» شرکت ملی گاز ایران میانگین مصرف گاز در کشور برای دوشنبه، ۱۸ دی ماه را ۵۷۰ میلیون متر مکعب، معادل ۷۰ درصد کل گاز تولید شده کشور اعلام کرده بود.

پیش‌تر و در ۱۰ دی‌ ماه، رئیس مرکز کنترل گاز ایران از مردم خواست برای صرفه‌جویی در مصرف گاز در خانه لباس گرم بپوشند. دولت برای جلوگیری از قطع زود هنگام گاز از آذر ماه اقدام به قطع گاز برخی از صنایع کرده است.

وب‌سایت «اکو ایران» در گزارشی که ۲۱ آذر ماه منتشر کرد به این موضوع پرداخته و نوشته بود که بحث قطع گاز صنایع و محدودیت‌های مصرف گاز برای شرکت‌ها بورسی در سامانه کدال آغاز شده است.

صنعت گاز ایران از عدم سرمایه‌گذاری رنج می‌برد. میزان سرمایه‌گذاری مورد نیاز برای این حوزه بیش از ۸۰ میلیارد دلار برآورد شده است.

جمهوری اسلامی به‌واسطه تحریم‌های بین‌المللی امکان جذب سرمایه‌گذاری خارجی را ندارد و در داخل هم به‌واسطه کاهش درآمدهای ارزی، سرمایه‌گذاری عملا غیر ممکن شده است.

XS
SM
MD
LG