خبرگزاری «ایلنا» از تداوم مشکلات و مطالبه چندین ساله کارگران پیمانکاری پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی از جمله مشکل قرارداد، طرح طبقهبندی مشاغل و سایر مشکلات خبر داد؛ مشکلاتی که عامل تداوم اعتراضات صنفی در پارس جنوبی است و دولت تداوم آن را «همراهی با معاندین» دانسته است.
رئیس هیئت مدیره کانون انجمنهای صنفی کارگران پالایشگاههای گاز استان بوشهر در رابطه با چرایی اعتراضات کارگران گفته است: «عدم تحقق وعدهها دلیل اصلیِ این تجمعات است.»
به گفته علیرضا میرغفاری «کارگران مشکلاتِ بسیاری دارند و هر بار قول پیگیری داده میشود بیآنکه به آن توجهی شود.»
بنابر اظهارات میرغفاری، دولت نه تنها مشکلات صنفی و مطالبات به حق کارگران را پاسخ نداده بلکه «با ارسال پیامک تهدید» برگزاری تجمعات صنفی را «همراهی با جریاناتِ معاند» اعلام و تهدید به برخورد کرده است.
طبق گزارش خبرگزاری «ایلنا» در این منطقه که از نظر ذخایر نفت و گاز، «ثروتمندترین منطقه ایران» است، برخی کارگران با ۴ فرزند و کار شبانهروزی تنها ۸ میلیون تومان حقوق دریافت میکنند.
این خبرگزاری در روزهای گذشته نیز گزارشهایی از اعتراض صنفی کارگران پالایشگاههای مجتمع گاز پارس جنوبی منتشر و خبر داده بود که در این اعتراض صنفی، کارگران خواستار «بازنگری در اجرای طرح طبقهبندی مشاغل، تغییر سیستم اقماری نیروهای اداری پشتیبانی به ۱۴ روز کار و ۱۴ روز استراحت و ساماندهی وضعیت رانندگان» شده بودند.
در سالهای اخیر، اعتراضات کارگری بسیاری در ایران بر سر مواردی مانند پرداخت به موقع دستمزدها، افزایش دستمزدها، اجرای طرح طبقه بندی مشاغل و مخالفت با خصوصی سازی انجام شده است. موانع قانونی در مسیر تشکیل اتحادیهها و سندیکاهای مستقل کارگری و نقشآفرینی آنها در موضوعاتی همچون قراردادها و هماهنگی و تلاش برای تضمین حقوق کارگران، یکی از چالشهای تامین حقوق کارگران در ایران است. مقولهای که همواره با برخوردهای امنیتی نهادهای رسمی جمهوری اسلامی روبهرو شده است.