لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
جمعه ۷ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۵

انتقال بهنام موسیوند به زندان رجائی‌شهر و ادامه بی‌خبری از کسری نوری


کسری نوری (راست) و بهنام موسیوند
کسری نوری (راست) و بهنام موسیوند

مدافعان حقوق بشر روز چهارشنبه نهم شهریور از ضرب و شتم بهنام موسیوند، زندانی سیاسی، و انتقال او به زندان رجائی‌شهر خبر دادند.

بر اساس گزارش فعالان حقوق بشر، بهنام موسیوند در تماسی با خانواده خود گفت که به رجائی‌شهر منتقل شده است.

موسیوند در این تماس همچنین اعلام کرده که به محض انتقال به انفرادی برده شده و لذا او دست به اعتصاب غذا زده‌است، فقط آب می‌نوشد، و از خوردن قندونمک امتناع کرده است
این درحالی است که گزارش شده است تا آخرین ساعات روز چهارشنبه، داروهای بهنام به وی تحویل داده نشده است.

بهنام موسیوند علاوه بر بیماری گوارشی، نیاز به استفاده از داروهایی برای مشکلات مجاری ادرار و ناراحتی پروستات دارد، اما از درمان محروم است و داروهایش نیز با تاخیر در دسترس او قرار می‌گیرند.

بهنام موسیوند بارها در اعتراض به این شرایط، دست به اعتصاب غذا زده است.

این درحالی است که ساعاتی پیش، وب‌سایت فعال حقوق بشری هرانا خبرداده بود که این فعال مدنی که از بیماری‌های مختلفی رنج می‌برد، پس از ضرب و شتم در زندان اوین، به بهانه انتقال به یک مرکز درمانی توسط یک وَن به مکانی نامعلوم منتقل شده است.

جاوید رحمان، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر در ایران، در جدیدترین گزارش خود به مجمع عمومی سازمان ملل، محرومیت زندانیان از مراقبت‌های پزشکی را زیر عنوان «محرومیت عامدانه از حق زندگی» قرار داد.

بهنام موسیوند به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» به شش سال زندان محکوم شده که پنج سال آن قابل اجراست.

این زندانی سیاسی ۳۵ ساله که همه فعالیت‌هایش مدنی٬ مسالمت‌آمیز و در جهت دفاع از حقوق بشر بوده، طی سال‌های گذشته بارها بازداشت و زندانی شده است.

  • ادامه بی‌خبری از کسری نوری و اعتراض مادرش


خانواده کسری نوری٬ درویش گنابادی زندانی٬ می‌گویند او ممنوع‌الملاقات است و همچنان در بازداشتگاه و تحت بازجویی به سر می‌برد.

کسری نوری روز شنبه پنجم شهریور توسط ماموران امنیتی از زندان عادل‌آباد شیراز به بازداشتگاه اطلاعات منتقل شد.

برادر او٬ پوریا نوری٬ در رشته توییتی اعلام کرد که علت این انتقال و بازجویی از کسری نوری نوشتن بیانیه‌‌ای مشترک با امضای چند تن از فعالان مدنی زندانی از جمله نرگس محمدی و کیوان صمیمی است، در حالی که این بیانیه هنوز منتشر نشده است.

مادر کسری نوری روز چهارشنبه نهم شهریور با انتشار ویدئویی خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی گفت: «دوره ظلم شما به مردم سرانجام روزی به پایان خواهد رسید.»

شکوفه یداللهی که پیشتر خودش هم مدتی زندانی بوده٬ با بیان اینکه فرزندش یک دهه از عمرش را در حبس گذرانده است، برخی از فشارهایی را شرح داد که کسری نوری در این سال‌ها متحمل شده و بار دیگر خواستار آزادی فرزندش شد.

کسری نوری اول اسفند سال ۹۶ در پی وقایع گلستان هفتم به همراه صدها درویش گنابادی دیگر در خیابان پاسداران تهران بازداشت شد و هم‌اکنون محکومیت خود را می‌گذراند.

این درویش گنابادی به ۱۲ سال حبس تعزیری، ۷۴ ضربه شلاق، دو سال تبعید، دو سال ممنوعیت خروج از کشور و دو سال محرومیت از عضویت در گروه‌ها و احزاب سیاسی و فعالیت رسانه‌ای محکوم شده است.

کسری نوری فارغ‌التحصیل رشته مهندسی عمران است و پیش از بازداشتش در سال ۹۶، دانشجوی مقطع کارشناسی‌ ارشد حقوق بشر در دانشگاه تهران بود.

این دانشجوی ۳۲ ساله آذرماه سال ۱۳۹۹ طی نامه‌ای از سوی معاونت آموزشی دانشگاه تهران به دلیل «عدم مراجعه به دانشگاه» از ادامه تحصیل محروم شد.

سرکوب و بازداشت اقلیت‌های مذهبی در ایران و محرومیت آنان از حقوق‌شان یکی از مسائلی است که طی سال‌های اخیر همواره مورد انتقاد شدید جامعه جهانی قرار گرفته است.

علاوه بر این، جاوید رحمان در جدیدترین گزارش خود این قبیل بازداشت‌ها را «خودسرانه» نامیده و از آزار و اذیت زندانیان در ایران انتقاد کرده است.

XS
SM
MD
LG