لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
شنبه ۲۴ شهریور ۱۴۰۳ ایران ۲۱:۲۳

وجه اشتراک جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا: مخالفت با چین


برچسب‌هایی که روی آنها عبارت «من رای دادم»‌ چاپ شده است (آرشیو)
برچسب‌هایی که روی آنها عبارت «من رای دادم»‌ چاپ شده است (آرشیو)

بخش انگلیسی صدای آمریکا - کمتر از یک ماه مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای، شکاف میان دو حزب دموکرات و جمهوری‌خواه بالا گرفته است. با این حال، نامزدهای هر دو حزب به امید جلب نظر رأی دهندگان، تعهد کرده‌اند که سیاست‌های سختگیرانه‌تری را در قبال چین به کار گیرند.

نگرش آمریکایی‌ها نسبت به چین در سال‌های اخیر، به ویژه از زمان همه‌گیری ویروس کرونا در سال ۲۰۲۰، بدتر شده است. تازه‌ترین داده‌های مرکز پژوهشی پیو نشان می‌دهد که امسال، ۸۲ درصد از آمریکایی‌ها نظر نامساعدی نسبت به چین دارند، آماری که در تاریخ آمریکا بی‌سابقه است. پنج سال پیش، این رقم تقریباً نصف، و حدود ۴۷ درصد بود.

نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد که این دیدگاه‌ منفی بین جمهوری‌خواهان و دموکرات‌ها مشترک است، به همین دلیل نامزدهای هر دو حزب در مناظره‌های انتخاباتی از قدرت اقتصادی وحشتناک چین صحبت می‌کنند.

جِی دی ونس، نامزد جمهوری‌خواه سناتوری اوهایو – که مورد تایید دونالد ترامپ، رئیس جمهوری پیشین آمریکا است – می‌گوید: «ما باید ضعف در مورد چین را کنار بگذاریم. باید از فرستادن مشاغل آمریکایی به افرادی که از ما متنفرند، دست برداریم.»

تیم رایان، رقیب دموکرات او که هم اکنون عضو مجلس نمایندگان است، نیز به سیاست دولت آمریکا در قبال چین انتقاد کرده است. او در توییتی نوشته است: «ما در برابر چین هستیم. چین در عرصه تولید چپ و راست از ما جلو می‌زند، و زمان آن رسیده که به مقابله بپردازیم.»

هر دو رقیب از حفظ تعرفه‌های سنگین ایالات متحده بر محصولات چینی حمایت می‌کنند.

در پنسیلوانیا، جان فترمن، معاون فرماندار که اکنون نامزد دموکرات‌ها برای سنا است، گفته که تلاش خواهد کرد تا مطمئن شود که به «چین اجازه نمی‌دهیم در نوآوری از ما پیشی بگیرد.» رقیب جمهوری‌خواه او، دکتر محمت آز، یکی از پیام‌های کلیدی کارزار انتخاباتی خود را «سختگیری با چین» عنوان کرده است.

در ایالت میزوری، اریک اشمیت جمهوری‌خواه، که دادستان کل ایالت نیز هست، چین را یک تهدید رو به رشد نظامی، اقتصادی، و بهداشت عمومی خواند. ترودی بوش ولنتاین، رقیب دموکرات او برای سنای آمریکا، از اشمیت به دلیل حمایت از قانونی که اجازه مالکیت خارجی بر زمین‌های کشاورزی را می‌دهد، انتقاد کرد. کمپین وی ادعا کرده که اریک اشمیت اجازه داده است بیش از چهل هزار هکتار از زمین‌های ایالت میزوری توسط شرکت‌های تحت کنترل چین خریداری شود.

در آریزونا، بلیک مسترز، نامزد حزب جمهوری‌خواه، تأکید کرد که دانشجویان چینی در آمریکا تهدیدی برای امنیت ملی ایالات متحده هستند.

مارک کلی، سناتور فعلی از حزب دموکرات، از حامیان اصلی قانون «تراشه و علم» (چیپس اند ساینس) بود. هدف از تصویب این قانون پیروزی بر چین در جنگ فناوری است.

این قانون که به اختصار «چیپس» نامیده می‌شود، تیر ماه ۱۴۰۱ در راستای ایجاد مشوق‌هایی برای کمک به تولید نیمه‌رساناها در داخل ایالات متحده تصویب شد. تقریبا همه دستگاه‌های مورد استفاده روزمره از جمله رادیو، کامپیوتر و تراشه‌های کامپیوتری، تلفن‌ همراه، و تبلت به نیمه‌رساناها وابسته‌اند.

دین چن، دانشیار علوم سیاسی در کالج راماپو در نیوجرسی، در گفتگوی تلفنی با بخش ماندارین صدای آمریکا اشاره کرد که «چین در کانون و در خط مقدم این انتخابات است ... زمانی که کارزارهای انتخاباتی به شدت قطبی و رقابتی می‌شوند، باید موضوعی به قدر کافی چشمگیر یافت که تا بتواند توجه همگان را به خود جلب کند. همیشه کار آسان‌تر برای کاندیداها این است که یک دشمن مشترک خارجی پیدا کنند تا بتوانند رأی دهندگان محلی را با خود متحد کنند.

فرانک سِسنو، استاد ارتباطات و مدیر نوآوری‌‌های استراتژیک در دانشگاه جورج واشنگتن، بر این باور است که چین بیشتر در چارچوب امنیت ملی مد نظر است تا یک فرصت اقتصادی. او همچنین گفت: «به چین به طور روز افزونی در موضع تهدید ملی قرار گرفته، و دیگر صرفا یک رقیب، نیست بلکه یک دشمن است. و به نظر می‌رسد که به طور فزاینده‌ای موضوع بحث نامزدهای هر دو طرف باشد.»

  • «وحدت کم‌سابقه دوحزبی»

طبق تحقیقات شورای بازرگانی چین در ایالات متحده – یک گروه صنعتی که به شرکت‌های آمریکایی در انجام تجارت با چین کمک می‌کند – تعداد لوایح مربوط به چین که توسط قانون‌گذاران ایالات متحده مورد بررسی قرار گرفته‌اند در پنج سال گذشته به‌طور چشمگیری افزایش یافته، و از ۲۰۰ تا ۲۵۰ لایحه در سال‌های ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۷، به بیش از ۷۰۰ لایحه رسیده است.

دولت جو بایدن از زمان روی کار آمدن چندین لایحه مهم مرتبط با چین را تصویب کرده است. قانون چیپس، که با سرمایه گذاری تأ ۵۲.۷ میلیارد دلاری در بخش تحقیق و تولید در ساخت نیمه‌رساناهای داخلی، با یارانه‌های عظیم چین به صنعت تراشه آن کشور رقابت می‌کند.

قانون دفاع از قابلیت‌های حیاتی ملی به دنبال ایجاد یک فرآیند بازنگری در سرمایه‌گذاری شرکت‌های آمریکایی در خارج از کشور است که هدف آن جلوگیری از انتقال سرمایه ایالات متحده به شرکت‌های فناوری چینی است. و قانون جلوگیری از کار اجباری اویغورها، که ورود فرآورده‌هایی را که در نتیجه کار اجباری اویغورها تولید شده‌اند، از استان سین کیانگ به آمریکا منع می‌کند. هر سه لایحه مورد حمایت گسترده قانونگذاران دموکرات و جمهوری‌خواه قرار گرفته‌اند.

دن اشنور، استاد علوم سیاسی در دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، می‌گوید احساسات منفی نسبت به چین از این نظر جالب است که نقطه نادری از اتحاد دو حزبی است. آقای اشنور که در چهار کارزار رقابت‌های ریاست جمهوری و سه کارزار انتخاب فرماندار به عنوان یکی از استراتژیست‌های سیاسی برجسته کالیفرنیا کار کرده است، به صدای آمریکا گفت که «با چین سخت بگیرید» به ویژه در قلب آمریکا به خوبی پذیرفته می‌شود، چون بخش‌های شمالی غرب میانه، ظرفیت تولید بالایی داشته. اما در چند دهه اخیر، بسیاری از این مشاغل تولیدی از آمریکا به دیگر نقاط جهان رفته‌اند. «وقتی شما رای دهندگانی از طبقه کارگر دارید که احساس می‌کنند جهانی شدن به نفع آنها نیست، کار نسبتاً آسان برای نامزد هر یک از دو حزب این است که روی این احساسات سرمایه گذاری کند.»

مرکز پژوهشی پیو می‌گوید دیدگاه‌های منفی چین به سوابق حقوق بشری و نگرانی‌ها در مورد قدرت نظامی رو به رشد آن کشور گره خورده است.

XS
SM
MD
LG