لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۲:۲۹

گزارش سالانه نقض حقوق مسیحیان ایرانی؛ ۳۰ نوکیش مسیحی به «زندان و تبعید» محکوم شده‌اند


آرشیو
آرشیو

سازمان «ماده ۱۸» که رویدادهای مربوط به مسیحیان در ایران را منعکس می‌کند، با انتشار گزارش وضعیت نقض حقوق مسیحیان ایرانی در سال ۲۰۲۱ میلادی اعلام کرد ۳۰ نوکیش مسیحی در سال گذشته میلادی به زندان و تبعید محکوم شدند.

بنا بر این گزارش، که توسط سازمان «ماده ۱۸» و سه سازمان دیگر - «درهای باز»، «سی اس دبلیو»، و «ام ای سی» - تهیه شده است، نوکیشان مسیحی با اتهاماتی «مربوط به باور دینی و فعالیت مسالمت‌آمیز عقیدتی» به زندان و تبعید محکوم شدند.

در ادامه این گزارش آمده است ۱۸ نفر در زندان،‌ یک نفر در تبعید و یک شهروند مسیحی دیگر نیز با پابند در حصر خانگی.

در این گزارش همچنین آمده است که کمترین حکم صادر شده برای این نوکیشان مسیحی ۳ ماه زندان برای یک نوکیش مسیحی به نام پوریا پیما و بیشترین حکم صادر شده ۱۰ سال زندان، ۲ سال تبعید، و ۱۰ ضربه شلاق برای دو نوکیش مسیحی به نام‌های یوسف ندرخانی و زمان (صاحب) فدایی بوده است.

جمهوری اسلامی ایران در سال‌های گذشته با تعطیل کردن کلیساهای فارسی‌زبان و حمله به منازل مسیحیان و کلیساهای خانگی، آنها را مورد آزار و اذیت قرار داده است. بسیاری از احکام صادره به دلیل شرکت این نوکیشان مسیحی در کلیساهای خانگی، یا به عبارتی دورهمی چند نوکیش مسیحی برای دعا و خواندن «کتاب مقدس»، بوده‌ است.

در ادامه این گزارش با اشاره به بارها رد درخواست آزادی مشروط ناصر نورد گل‌تپه، از نوکیشان میسحی زندانی، آمده است که «حکومت ایران در قبال برخی از مسیحیان زندانی، حتی طبق قوانین جمهوری اسلامی رفتار نمی‌کند.»

سازمان «ماده ۱۸» و سه سازمان دیگر همچنین در این گزارش سالانه از جمهوری اسلامی ایران خواسته‌اند به عنوان یکی از کشورهای عضو میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی و طبق ماده ۱۸ این قانون، آزادی مذهب یا عقیده همه ادیان را به رسمیت بشناسد، و مسیحیان زندانی را فورا و بدون قید و شرط آزاد کند.

این نهادهای حقوق‌بشری در ادامه خواستار لغو جرم‌انگاری عضویت در کلیساهای خانگی،‌ بازگرداندن کلیسا و اموال مصادر شده مسیحیان و سایر اقلیت‌های مذهبی، و حذف ماده ۴۸ آیین دادرسی کیفری با عنوان انتخاب وکیل تنها از لیست وکلای مورد اعتماد قوه قضائیه شدند و از جمهوری اسلامی ایران خواستند به گزارش ویژه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر ایران اجازه داده شود وضعیت حقوق بشر ایران را بر اساس حقوق بین الملل مورد بررسی قرار دهد.

در این گزارش سالانه آمده است که اذیت و آزار مسیحیان حتی پس از پایان حکم زندان ادامه دارد، به طوری که بر اساس این گزارش برخی، مانند ساسان خسروی، با محرومیت از کار و ادامه سکونت در شهرشان روبرو می‌شوند.

XS
SM
MD
LG