لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۶ دی ۱۴۰۳ ایران ۰۹:۴۱

افزایش موارد ارتکاب به «جرایم عمومی» همزمان با ادامه گرانی‌ها و تورم شدید در ایران


سرقت علایم راهنمایی و رانندگی در ایران (آرشیو)
سرقت علایم راهنمایی و رانندگی در ایران (آرشیو)

پیامدهای گرانی و تورم لگام گسیخته، نه فقط زندگی مردم عادی، بلکه بخش‌های مهمی چون بیمارستان‌ها و پادگان‌ها را هم تحت تاثیر قرار داده و چشم‌انداز تامین غذا برای بیماران و سربازان، تیره و تار به نظر می‌رسد.

افزایش جرایم عمومی، از جمله سرقت تجهیزات شهری، بخشی دیگر از عوارض مشکلات عظیم اقتصادی ایران در حال حاضر است.

با آن که دولت ابراهیم رئیسی با طرح ادعای فروش نفت، از وجود ذخیره ارزی مناسب خبر می‌دهد، بانک مرکزی ایران اعلام کرده است که دارندگان ارز، بدون هیچ محدودیتی، هر مقدار ارز را پس از اعلام در گمرک می‌توانند به ایران وارد کنند و مالیاتی هم بر آن تعلق نخواهد گرفت. بانک مرکزی با این اقدام، به طرز خوش‌بینانه‌ای پیش‌بینی کرده که روند افزایش جاری نرخ ارز به ویژه دلار متوقف و حتا سیر نزولی خواهد داشت.

دولت رئیسی اگر چه همواره اعلام کرده است که سرنوشت اقتصاد کشور را به توافق هسته‌ای برجام گره نمی‌زند، کارشناسان بارها هشدار داده‌اند که بدون بازگشت کامل به برجام، مشکل ارز و به تبع آن، مشکل اقتصادی کشور حل نخواهد شد.

رسانه‌های ایران این روزها پیوسته درباره کمبود مواد غذایی بر اثر تورم هشدار می‌دهند و روزنامه اعتماد روز چهارشنبه از مشکل تامین غذا در بیمارستان‌ها، پادگان‌ها، زندان‌ها، مراکز نگهداری سالمندان، کودکان بی سرپرست و افراد معلول، مراکز بازپروری، خوابگاه‌های دانشجویی و مدرسه‌های شبانه روزی، خبر داده است.

از دیگر پیامدها و عوارض مشکلات اقتصادی، بیکاری گسترده و گرانی مواد غذایی، افزایش جرائم از سرقت تجهیزات ترافیکی، معابر و بزرگراه‌های سطح شهرها و عمدتا تهران است. به گفته مهدی گلشنی، از مقام‌های ارشد شهرداری تهران، سال گذشته نزدیک به ۵۵ میلیارد تومان از تجهیزات ترافیکی مناطق بیست‌و‌دوگانه پایتخت به سرقت رفته است.

گاردریل‌ها، پایه‌های تابلوها، دوربین‌ها، نرده‌های فلزی، نرده‌های پلکان پل‌های عابر پیاده و تجهیزات الکترونیکی ایستگاه‌های اتوبوس و کابل‌های برق از آن جمله است.

این جرائم، به گفته این مقام شهرداری، علاوه بر خسارت به اموال عمومی، جان مردم را به خطر می اندازد.

XS
SM
MD
LG