مقامات بریتانیا و ایالات متحده روز سهشنبه ۲۵ اردیبهشت، نسبت به افزایش تهدید سایبری از سوی چین هشدار دادند و گفتند که چین، روسیه و جمهوری اسلامی تهدیدهای فوری هستند.
به گزارش خبرگزاری رویترز به نقل از مدیر سایبری کاخ سفید، پکن میتواند در فضای سایبری ویرانی ایجاد کند، و رئیس آژانس جاسوسی بریتانیا درباره این چالش «تعیینکننده دوران» هشدار داد.
رویترز اشاره کرد که به رغم افزایش نگرانیها در آمریکا و اروپا نسبت به فعالیتهای سایبری و جاسوسی چین، پکن این اتهامات را رد میکند.
آن کیست باتلر، مدیر سازمان استراق سمع ستاد ارتباطات دولتی بریتانیا، در جریان یک کنفرانس امنیتی در شهر بیرمنگام در آن کشور، گفت که چین یک خطر واقعی و فزاینده سایبری برای بریتانیا ایجاد میکند.
او افزود که پاسخ به فعالیتهای پکن اولویت اصلی این سازمان است و تاکید کرد که اقدامات چین هنجارهای بینالمللی را تهدید میکند.
ریشی سوناک، نخستوزیر بریتانیا، روز دوشنبه ۲۴ اردیبهشت، گفته بود که این کشور با تهدیدی از سوی «محور کشورهای مستبد مانند روسیه، جمهوری اسلامی، کره شمالی و چین» مواجه است.
دادستان بریتانیا اخیرا سه مرد را به همکاری با سرویس اطلاعات خارجی هنگ کنگ در بریتانیا متهم کرد اما چین این موضوع را «پروندهسازی» را توصیف کرد.
در این ارتباط، وزارت خارجه بریتانیا روز سهشنبه اعلام کرد که سفیر چین را احضار کرده و به او گفته است که حملات سایبری و گزارشهای مربوط به فعالیتهای جاسوسی این کشور قابل قبول نیست.
آن کیست باتلر که سال گذشته به این مقام منصوب شد، ضمن تکرار سخنان نخستوزیر بریتانیا گفت که سالهای پیش رو خطرناک و تعیینکننده خواهد بود و اضافه کرد که روسیه و جمهوری اسلامی تهدیدهای فوری هستند، اما چین چالش «تعریف کننده دوران» است.
هری کوکر، مدیر ملی سایبری آمریکا، در این کنفرانس گفت که هکرهای نظامی چینی در حال دور زدن سیستم دفاعی ایالات متحده در فضای سایبری و هدف قرار دادن منافع واشنگتن در «مقیاس بی سابقه» هستند.
او افزود در یک سناریوی بحران یا درگیری، چین میتواند از قابلیتهای سایبری از پیش تعیینشده خود برای ایجاد ویرانی در زیرساختهای غیرنظامی و جلوگیری از اقدام نظامی آمریکا استفاده کند.
مقامات آمریکایی ماه گذشته میلادی به چین در مورد یک کارزار جاسوسی سایبری گسترده هشدار دادند. در این عملیات، هکرهای چینی با استفاده از یک شبکه وسیع از رایانهها و سرورهای شخصی هدف قرار گرفته، به دهها سازمان زیرساختهای حیاتی آمریکا نفوذ کردند.
به گفته کریستوفر رای، رئیس افبیآی، این کارزار در مقیاسی بزرگتر با هدف چین برای بازدارندگی ایالات متحده برای دفاع از تایوان مرتبط است.
سخنگوی وزارت امور خارجه چین این موضوع را رد میکند .