پلیس برلین تحقیقات مقدماتی را علیه محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی، به دلیل اظهارات او مبنی بر ارتکاب «۵۰ هولوکاست» علیه فلسطینیان توسط اسرائیل، آغاز کرده است.
رئیس تشکیلات خودگردان فلسطینی روز سهشنبه در برلین، در پاسخ به پرسشی درباره پنجاهمین سالگرد حمله به تیم اسرائیلی در المپیک مونیخ به دست شبهنظامیان فلسطینی، اسرائیل را به ارتکاب «۵۰ هولوکاست» از سال ۱۹۴۷ متهم کرده بود.
پلیس گزارش روز جمعه روزنامه آلمانی «بیلد» مبنی بر بازجویی از محمود عباس پس از دریافت شکایتی رسمی از او به دلیل «احتمال تحریک به نفرت» را تأیید کرد.
کماهمیت جلوه دادن هولوکاست در آلمان جرم محسوب میشود، اما آغاز شدن تحقیقات مقدماتی لزوما به معنای انجام تحقیقات کامل نیست.
وزارت خارجه آلمان نیز اعلام کرد که عباس به عنوان یک مقام رسمی بازدیدکننده از آن کشور، از مصونیت قضایی برخوردار است.
آلمان سرزمینهای فلسطینی را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نمیشناسد.
اولاف شولتز، صدراعظم آلمان، روز چهارشنبه در توییتی اظهارات عباس را «توهینآمیز» دانست و نوشت که هرگونه نسبت دادن هولوکاست به موضوعات دیگر، به ویژه برای آلمانیها، تحملناپذیر و غیرقابلقبول است.
یائیر لاپید، نخستوزیر اسرائیل، نیز آن سخنان را محکوم کرد و «ننگآور» دانست.
لاپید در توییتر خود نوشت: «محمود عباس در حالی که در خاک آلمان ایستاده است، اسرائیل را به ارتکاب ۵۰ هولوکاست متهم میکند. این کار نه تنها یک ننگ اخلاقی، بلکه یک دروغ بسیار بزرگ است.»
لاپید افزود: «تاریخ هرگز او را نخواهد بخشید.»
عباس در واکنش به موج شدید انتقادات، بیانیهای داد و هولوکاست آلمان نازی را که در آن شش میلیون یهودی کشته شدند، «زشتترین جنایت در تاریخ بشر مدرن» نامید.
او گفت که منظور از سخنانش رد منحصر به فرد بودن هولوکاست نیست، بلکه برجسته کردن «جنایات علیه مردم فلسطینی و کشتار آنها از زمان نکبت به دست نیروهای اسرائیلی است.»
«نکبت»، یا فاجعه، اصطلاحی است که فلسطینیها برای توصیف مهاجرت دستهجمعی فلسطینیانی که در جنگ ۱۹۴۸ از خانه های خود فرار کردند یا از خانه های خود رانده شدند، استفاده می کنند.
شورای مرکزی یهودیان در آلمان نیز با ابراز «وحشت» از اظهارات عباس، گفت که این سخنان یاد شش میلیون یهودی که جان خود را از دست دادند و همه قربانیان هولوکاست را خدشهدار کرد.
فلسطینیها به دنبال ایجاد یک کشور مستقل در سرزمینهایی هستند که در جنگ خاورمیانه در سال ۱۹۶۷ به تصرف اسرائیل درآمد. این مذاکرات از سال ۲۰۱۴ متوقف شده است.