کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بینالمللی روز جمعه با انتشار گزارشی اعلام کرد کارزار رسانهای حکومت ایران برای پخش اطلاعات نادرست علیه اقلیتهای دینی و مذهبی طی یک سال گذشته همچنان ادامه داشته است.
بنا بر این گزارش، اگرچه حکومت ایران اتهامات گوناگونی را علیه اقلیتهای مختلف مطرح میکند، اما اتهام مشترکی که درباره آنها استفاده میشود ارتباط با دولتهای خارجی و تلاش برای کاشتن بذر نفاق و دودستگی در جامعه ایران است.
در ادامه این گزارش آمده که اقلیتهای دینی و مذهبی در ایران صرفا به دلیل اعتقادات مذهبیشان مورد حمله حکومت قرار نمیگیرند، بلکه بهانه جمهوری اسلامی از هدف قرار دادن آنها، تهدید پیروان این ادیان و مذاهب علیه حاکمیت و امنیت ملی ایران است.
طبق این گزارش، درحالی که دستگاههای اطلاعاتی و قوه قضائیه جمهوری اسلامی پیروان اقلیتهای دینی و مذهبی را به اتهامات بیاساسی همچون تهدید علیه امنیت ملی بازداشت میکنند، بازوی تبلیغاتی دولت ایران نیز با انتشارات اطلاعات و اخبار نادرست تلاش میکند این بازداشتها را توجیه کند.
در بخش دیگری از گزارش آمده که صدا و سیمای ایران و همچنین عمده نشریات و رسانههای داخل کشور تحت کنترل حکومت ایران هستند و معدود نشریات نسبتا مستقل نیز اجازه عبور از خطوط قرمزی همچون انتقاد از علی خامنهای یا ایدئولوژی رسمی جمهوری اسلامی را ندارند.
یهودیستیزی و تبعیض علیه مسلمانان سنی، دراویش گنابادی، نوکیشان مسیحی، و بهائیان، بخش بعدی این گزارش را تشکیل میدهند.
در بخش یهودیستیزی به مواردی همچون رای مخالف ایران به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در ژانویه ٢٠٢٢ علیه رد هولوکاست، اظهارات یهودیستیزانه مکرر سران و مقامات حکومت ایران، و یا جعلیات مندرج در رسانههای ایران علیه اعیاد یهودیان بهویژه عید باستانی «پوریم» اشاره شده است.
برکناری امام جمعه اهل تسنن آزادشهر استان گلستان و متهم شدن او به ترویج تفرقهافکنیهای سعودی-اسرائیلی از سوی فارسنیوز و تلاش برای بدنام کردن روحانیان اهل سنت، و همچنین انتشار اخبار هشدارآمیز درباره نرخ بالای زاد و ولد اهل سنت از موارد عمده تبلیغات رسانههای دولتی جمهوری اسلامی علیه مسلمانان سنیمذهب در ایران طی یک سال گذشته بوده است.
طبق گزارش کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بینالمللی، رسانههای دولتی جمهوری اسلامی طی یک سال گذشته همچنان دراویش گنابادی را به خشونتورزی و حمایت از خاندان پهلوی متهم کردند.
اما تداوم آزار و اذیت نوکیشان مسیحی از سوی دولت جمهوری اسلامی با استفاده از عباراتی مانند «فرقه صهیونیستی تبشیری» یا «شبکه صهیونیستی» همراه بوده است.
رسانهها و دستگاههای تبلیغاتی جمهوری اسلامی در سال گذشته، اتهاماتی از قبیل دسیسهچینی بهائیان برای تخریب اماکن مذهبی شیعیان و یا نفوذ در شبکه شطرنجبازان ایرانی از سوی پیروان این آیین را مطرح کردند و گردهمایی «بهائیت: مجمع خیانت» را به طور گستردهای پوشش دادند.
کمیسیون ایالات متحده در امور آزادی مذهبی بینالمللی روز پنجشنبه ۱۴ ژوئیه نیز با انتشار گزارشی از تداوم «نقض فاحش» آزادیهای مذهبی در ایران طی سال ٢٠٢٢ خبر داده بود.