اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهای تصمیم طالبان برای محرومیت زنان و دختران از حق آموزش را محکوم کردند. در همین حال ایالات متحده در واکنش به این تصمیم به طور ناگهانی جلسات با طالبان را که قرار بود برای رسیدگی به مسائل اقتصادی افغانستان برگزار شود لغو کرد.
ده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد در بیانیهای گفتند میلیونها دختر افغان با این تصمیم طالبان در خانه اشک ریختند و «ما نمیتوانیم آنها را ناامید کنیم.»
این بیانیه محرومیت از آموزش را نقض حقوق بشر خوانده است و میگوید فراتر از آن این تصمیم زنان و دختران را بیشتر در معرض خشونت، فقر و استثمار قرار میدهد.
اعضای شورای امنیت ملل متحد بیانیه خود را پیام واحد به طالبان توصیف کردهاند که مدارس را برای همه باز کند و برای همه کودکان و جوانان کشور یک محیط آموزشی امن فراهم کند.»
این اقدام طالبان نه تنها با واکنشهای تند در داخل افغانستان مواجه شد، بلکه شماری از سازمانهای حقوق بشر و شماری از کشورهای غربی این اقدام طالبان را محکوم کردند و آن را نقض حقوق بشر خواندهاند.
در همین حال لغو جلسات با طالبان از سوی ایالات متحده نشان میدهد این تصمیم طالبان مستقیماً بر تمایل جامعه بینالمللی برای کمک به این گروه که برخی از رهبران آن تحت تحریمهای ایالات متحده هستند، تأثیر گذاشته است.
سخنگوی وزارت خارجه ایالات متحده به رویترز گفت ما برخی از تعاملات خود از جمله جلسات برنامهریزی شده در دوحه را لغو کردهایم و به صراحت اعلام کردهایم که این تصمیم را نقطه عطفی بالقوه در تعامل خود با طالبان می دانیم.
ند پرایس روز چهارشنبه گذشته در کنفرانس خبری خود گفت آموزش حقوق بشر است که برای رشد اقتصادی افغانستان و ثبات آن در کشوری که بیش از نیمی از جمعیت خود را از آن محروم می کند ضروری است.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «ما به میلیونها خانواده افغان میپیوندیم تا ناامیدی و محکومیت عمیق خود را نسبت به تصمیم طالبان مبنی بر عدم اجازه حضور زنان و دختران در مدارس بالاتر از کلاس ششم ابراز کنیم.»
یونیسف صندوق کودکان سازمان ملل متحد نیز در اولین روز از سال جدید تحصیلی در توییتی گفت میلیون ها دختر دبیرستانی در سراسر افغانستان امروز با این امید از خواب بیدار شدند که می توانند به مدرسه باز گردند و آموزش خود را از سر بگیرند. طولی نکشید که امید آن ها از بین رفت.