با وجود اعتراضهای گسترده بینالمللی، خبرگزاریهای داخل ایران روز دوشنبه ۹ بهمن از اجرای حکم اعدام پژمان فاتحی، محمد فرامرزی، وفا آذربار و محسن مظلوم، چهار زندانی سیاسی ایرانی کُرد، در زندان قزلحصار کرج خبر دادند.
این چهار تن عضو حزب کومله کردستان بودند که سال گذشته در ارومیه بازداشت و به «جاسوسی برای اسرائیل» متهم شدند؛ اتهامی که قویا توسط خود این چهار تن رد شد. وکیل آنها نیز به «روند دادرسی ناعادلانه» در قبال این اتهامات اعتراض کرد.
بنابر گزارشها این چهار شهروند ایرانی، از زمان بازداشت در مرداد ۱۴۰۱ از ملاقات با خانواده خود محروم بودهاند. خانوادههای این چهار زندانی سیاسی روز هشتم بهمن پس از ۱۹ ماه بیخبری با این زندانیان در زندان اوین دیدار کردند و «به آنها گفته شده این آخرین دیدار است.»
این زندانیان بعد از ظهر یکشنبه، از اوین به زندان قزلحصار کرج منتقل و حکم اعدام آنها در این زندان اجرا شد.
سازمانهای حقوق بشری شانزدهم دیماه - ۱۶ ژانویه ۲۰۲۴ - گزارش دادند که دیوان عالی کشور حکم اعدام محسن مظلوم، محمد (هژیر) فرامرزی، وفا آذربار و پژمان فاتحی را «در سکوت مطلق خبری» تایید کرده است.
کمپین دفاع از چهار زندانی سیاسی هم روز شنبه هفتم بهمن، در اطلاعیهای، «خطر اعدام قریبالوقوع» پژمان فاتحی، محمد فرامرزی، وفا آذربار و محسن مظلوم را «جدی» خواند و خواستار اقدام «فوری و موثر» نهادهای حقوق بشری و مجامع بینالمللی شد.
همزمان، جوانا طیمسی، همسر محسن مظلوم، در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «در طول این ١٩ ماه، تمام راههای حقوق بشری، جامعە جهانی و نهایتا اعتصاب غذا را رفتم و تلاش کردم اما هیچ پاسخی نگرفتم.»
پیشتر همسر محسن مظلوم با رد اتهامات امنیتی منتسب به این چهار شهروند ایرانی، به صدای آمریکا گفته بود که خانوادههای زندانیان سیاسی باید ندا النشیف، معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، را از نقض حقوق بشر در ایران آگاه کنند.
سازمان عفو بینالملل و هجده سازمان و نهاد دیگر مدافع حقوق بشر در هفتههای گذشته با هشدار درباره خطر اعدام «قریب الوقوع» این چهار زندانی، از جامعه جهانی خواستند با انجام اقدامات فوری از این اعدامها جلوگیری کند.
محمود امیری مقدم، مدیر سازمان حقوق بشر ایران، روز یکشنبه و ساعاتی پیش از اعلام خبر اجرای حکم اعدام این چهار زندانی سیاسی کرد، در شبکه ایکس نوشت «از آغار سال میلادی جدید تا دیروز (در ۲۷ روز) جمهوریاسلامی دستکم ۵۸ نفر را اعدام کرده؛ امروز این تعداد به ۵۹ نفر رسید و اگر نتوانیم هزینه اعدام چهار زندانی سیاسی کرد را با اعتراضمان بالا ببریم، تا فردا شاید این تعداد به ۶۳ نفر برسد. عکسها و نامهایشان را بخاطر بسپارید.»
ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا پیشتر در روز چهارشنبه ۴ بهمن به صدای آمریکا گفت، هیچیک از ابعاد نظام سیاسی در جمهوری اسلامی ایران دموکراتیک یا شفاف نیست و این شامل بخش مدیریت، قضائی و انتخاباتی میشود. به گفته او، جهان مدتی است به این واقعیت واقف است.