لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۱۸:۲۲

اختصاصی؛ جوانا طیمسی: خانواده‌های زندانیان سیاسی، ندا النشیف را از نقض حقوق بشر در ایران آگاه کنند


محمد فرامرزی (راست)، وفا آذربار، پژمان فاتحی، محسن مظلوم، چهار زندانی کرد در خطر اعدام
محمد فرامرزی (راست)، وفا آذربار، پژمان فاتحی، محسن مظلوم، چهار زندانی کرد در خطر اعدام

جوانا طیمسی، همسر محسن مظلوم، با رد اتهامات امنیتی منتسب به این زندانی سیاسی در خطر اعدام، و با تأکید بر «سناریوسازی» جمهوری اسلامی برای چهار زندانی کُرد، به صدای آمریکا گفت که خانواده‌های زندانیان سیاسی باید ندا النشیف را از نقض حقوق بشر در ایران آگاه کنند.

خانم طیمسی روز پنج‌شنبه پنجم بهمن، با اشاره به سفر سه روزه معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل به ایران، به بخش فارسی صدای آمریکا گفت که جمهوری اسلامی می‌خواهد در این سفر «اهداف پلید خود را پیش ببرد»، اما «وظیفه ما خانواده‌های زندانیان سیاسی و همچنین آسیب‌دیدگان انقلاب ژینا این است که نباید اجازه این را بدهیم و جامعه بین‌المللی را از وضعیت نقض حقوق بشر در ایران آگاه کنیم.»

در این ارتباط، در آستانه سفر معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل به ایران، مادران چهار زندانی سیاسی در خطر اعدام با تأکید بر «بی‌اساس» بودن اتهامات نسبت داده شده به فرزندانشان از ندا النشیف خواسته‌اند برای توقف «روند اعدام» آنها تلاش کند.

جوانا طیمسی درباره این نامه به صدای آمریکا گفت: «همزمان با سفر سه روزه ندا النشیف، مادر همسرم و سه زندانی دیگر محکوم به اعدام نامه‌ای خظاب به او نوشته و وضعیت این چهار زندانی سیاسی طی یک سال و هفت ماه گذشته و ناپدیدسازی قهری آنها توضیح داده‌اند.

به گفته او، مادران چهار زندانی سیاسی محکوم به اعدام از معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل خواسته‌اند وقت ملاقاتی به خانواده این چهار زندانی سیاسی اختصاص بدهد تا از جزئیات بیشتر پرونده مطلع شود.»

همسر آقای مظلوم با اشاره به «حرکت نمادین زنان زندان اوین» و اعتصاب غذای عمومی آنها برای لغو حکم اعدام، این اقدام را «قابل تحسین و همراهی» دانست و با اعلام اعتصاب غذای خود و تداوم آن در روزهای آینده، افزود: «امیدوارم دوشادوش هم، یک‌صدا و فارغ از اختلافات سیاسی بتوانیم فشاری بر جمهوری اسلامی در سطح بین‌المللی اعمال کنیم که ماشین کشتار را در ایران متوقف کنیم.»

جوانا طیمسی، با رد اتهامات همسرش؛ محسن مظلوم، و پژمان فاتحی، وفا آذربار، و محمد فرامرزی، سه زندانی سیاسی دیگر محکوم به اعدام، گفت که «آنها برای فعالیت سیاسی به ارومیه رفتند و بازداشت شدند» اما «جمهوری اسلامی سناریوسازی را شروع کرد. آنها را به جاسوسی برای اسرائیل متهم کرد که قصد انفجار یک مرکز را داشتند.»

او تاکید کرد که «این اتهامات کذب است، آنها هیچ ارتباطی با اسرائیل و تخصصی در بمب‌گذاری نداشتند و ما این اتهامات را رد می‌کنیم.»

افسانە یوسفی مادر پژمان فاتحی، گوهر چاشنی‌گر مادر وفا آذربار، بدیعە شریف‌پور مادر محمد فرامرزی، و محبوبە نعلبندیان مادر محسن مظلوم، روز پنج‌شنبه پنجم بهمن در نامه‌ خود به معاون کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل، از او خواستند تا تلاش کند «ضمانت‌های اجرایی لازم برای توقف این کشتار سیستماتیک ایجاد شود.»

مادران این چهار زندانی سیاسی کرد همچنین با تأکید بر این که صدور احکام اعدام برای فرزندان‌شان بر اساس «اتهاماتی بی‌پایه» و «پرونده‌سازی دستگاه‌های امنیتی» و در پی «۱۸ ماه ناپدیدسازی و اعتراف اجباری تحت شکنجه، در روندی غیرقانونی و فراقضایی و در رویه‌ای سریع، غیرشفاف و ناعادلانه» صورت گرفته است، از او خواستند همە تلاش خود را ا«ز تمامی راه‌ها» بە کار ببندد تا روند اعدام فرزندان آنها و دیگر محکومان بە اعدام در ایران، «سریعا متوقف‌» شود.

آنها همچنین نوشتند که از او انتظار دارند «مقامات جمهوری اسلامی را در راستای گرفتن حق ملاقات با خانواده، حق داشتن وکیل تعیینی، و بررسی مجدد پرونده و برگزاری دادرسی در دادگاهی منصفانه، علنی و بی‌طرف‌ تحت فشار» بگذارد.

این مادران همچنین گفتند: «به‌عنوان مادرانی نگران که چاره و پناهی ندارند، از شما درخواست می‌کنیم در میانه‌ سفرتان به تهران، وقت ملاقاتی با ما؛ یعنی مادران دادخواه، اختصاص دهید تا از نزدیک در جریان سرگذشت و جزئیات پرونده‌ی فرزندان‌مان قرار بگیرید.»

اعدام‌ها در ایران، در پی اعتراضات سراسری پس از کشته شدن مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد، شدت گرفته و نهادها و سازمان‌های بین‌المللی حقوق بشری بارها نسبت به ادامه آن هشدار داده‌اند.

ده‌ها زندانی سیاسی در ایران اعلام کرده‌اند امروز پنج‌شنبه در اعتراض به اعدام‌ها توسط جمهوری اسلامی و برای توقف آن به طور هم‌زمان اعتصاب غذا خواهند کرد.

همزمان شمار زیادی از فعالان مدنی و سیاسی در داخل و خارج ایران اعلام کرده‌اند که در همبستکگی با این زندانیان سیاسی، اعتصاب غذا خواهند کرد.

معاون سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، با اعلام این‌که جمهوری اسلامی ایران سرکوب می‌کند تا در قدرت بماند، گفته است که هیچ یک از ابعاد نظام سیاسی در جمهوری اسلامی ایران دموکراتیک یا شفاف نیست و این شامل بخش مدیریت، قضایی و انتخاباتی می‌شود.

به گفته ودانت پاتل، جهان مدتی است به این واقعیت واقف است.

  • 16x9 Image

    ساقی لقایی

    ساقی لقایی پس از چند سال همکاری با روزنامه‌های مختلف، در سال ۱۳۷۸ خبرنگار و سپس سردبیر پارلمانی و اقتصادی ایسنا شد. او از سال ۱۳۸۵ فعالیت حرفه‌ای خود را با تمرکز بر مسائل ایران و حقوق بشر ادامه داد و در بهار ۱۴۰۰ به بخش فارسی صدای آمریکا پیوست.

XS
SM
MD
LG