لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۲:۳۵

آمریکا قصد دارد شهپادهای بیشتری برای مقابله با تهدیدهای ایران به خاورمیانه بفرستد


مانور مشترک امریکا با دیگر کشورها در خلیج فارس. آرشیو
مانور مشترک امریکا با دیگر کشورها در خلیج فارس. آرشیو

آمریکا در پی متقاعدکردن متحدان خاورمیانه‌ای خود به خریدن شهپادهای (شناورهای هدایت‌پذیر از دور) بیشتر به منظور مقابله با تهدیدات ایران و محافظت از آبراه‌های حیاتی برای تجارت جهانی و نفت است.

خبرگزاری بلومبرگ روز جمعه به نقل از براد کوپر، فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در بحرین، گزارش داد واشنگتن قصد دارد تعداد شهپادهای موجود در منطقه را از ۵۰ فروند به ۱۰۰ فروند افزایش دهد.

انتشار این خبر یک روز پس از اخطاریه اداره دریایی وزارت راه و ترابری ایالات متحده مبنی بر «احتیاط بیشتر» کشتی‌های تجاری به هنگام عبور از خلیج فارس، تنگه هرمز، و دریای عمان تا بیستم اردیبهشت می‌آید.

جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر دو نفت‌کش حامل پرچم‌های خارجی را در خلیج فارس و دریای عمان توقیف کرده است.

به گفته تیم هاوکینز، از سخنگویان نیروهای دریایی ایالات متحده و ائتلاف در بحرین، توقیف نفت‌کش‌ها از سوی جمهوری اسلامی لزوم ارائه «میدان دید بیشتر» توسط شهپادها برای امنیت و ثبات منطقه را نشان می‌دهد.

علاوه بر جمهوری اسلامی، آمریکا نگران تلاش‌های چین برای گسترش روابط نظامی و امنیتی خود با متحدان دیرینه واشنگتن در خاورمیانه و به‌ویژه حوزه خلیج فارس است. پکن از بزرگ‌ترین شرکای تجاری بسیاری از این کشورها و بزرگ‌ترین خریدار نفت خام منطقه است و در حال حاضر یک پایگاه نظامی در جیبوتی دارد.

در سال‌های اخیر، زمزمه‌های تغییر احتمالی کانون توجه ایالات متحده از خاورمیانه به دیگر نقاط جهان موجب شده متحدان واشنگتن به فکر یافتن جایگزین‌هایی همچون چین و روسیه برای تضمین امنیت خود در برابر جمهوری اسلامی و متحدانش بیافتند.

  • پیام احتمالی برای ایران

ست فرانتزمن، روزنامه‌نگار و نویسنده کتاب «جنگ‌های پهپادی: پیشگامان، دستگاه‌های کشتار، هوش مصنوعی، و جنگ برای آینده»، در مکاتبه‌ای ایمیلی با بخش فارسی صدای آمریکا، با تاکید بر اهمیت ناوگان پنجم نیروی دریایی ایالات متحده در حفظ ثبات و امنیت در خلیج فارس گفت: «تهدیدهای فزاینده عمدتا از سوی ایران علیه کشتی‌رانی ضرورت وجود حسگرهای بیشتر در دریا و یافتن راه‌های دیگر برای دفاع از خطوط دریانوردی را نشان می‌دهد.»

ست فرانتزمن، روزنامه‌نگار و نویسنده کتاب جنگ‌های پهپادی: پیشگامان، دستگاه‌های کشتار، هوش مصنوعی، و جنگ برای آینده
ست فرانتزمن، روزنامه‌نگار و نویسنده کتاب جنگ‌های پهپادی: پیشگامان، دستگاه‌های کشتار، هوش مصنوعی، و جنگ برای آینده

به باور او، شهپادها می‌توانند خلاء «موقت» در صورت جابجایی واحدهای دریایی آمریکا از منطقه را پر کنند. این روزنامه‌نگار افزود: «خلیج فارس، حوزه مناسبی برای آزمایش کارایی شهپادها است زیرا برای مقابله با اقدامات ایذایی قایق‌های تندرو ایران، می‌توان به جای ناو دریایی از این شهپادهای نسبتا ارزان‌قیمت استفاده کرد.

به گفته این تحلیلگر مسائل نظامی، ایران ارسال شهپادهای بیشتر به منطقه را رصد می‌کند و احتمالا برای مقابله با آنها به قایق‌های تندرو خود متوسل خواهد شد.

ست فرانتزمن در ارتباط با موضع اسرائیل در قبال افزایش حضور نظامی ایالات متحده در منطقه خاورمیانه گفت: «اورشلیم این مساله را «اساسی» می‌بیند و با نیروی دریایی آمریکا در مسائل مرتبط با امنیت و ثبات منطقه همکاری می‌کند، اما در عین‌حال خواهان همکاری با شرکای خود در چارچوب توافق‌نامه‌های ابراهیم نیز است.»

او ضمن اشاره به مانورهای نظامی مشترک اسرائیل و فرماندهی مرکزی ایالات متحده گفت این کشور اقدام به خرید زیردریایی‌های جدید و رزمناو ساعر-۶ کرده و آنها را با آخرین فناوری‌های دفاعی خود تجهیز کرده است.

به گفته آقای فرانتزمن، صنایع هوافضای اسرائیل نیز با شرکت اماراتی «اج» بر روی پروژه‌های مربوط به شهپادها همکاری می‌کند.

XS
SM
MD
LG