مقامات ارشد حکومتی در ایران به ویژه رهبر جمهوری اسلامی، بارها در سالهای اخیر از «لزوم افزایش جمعیت» سخن گفتهاند و سیاستهای اقتصادی و اجتماعی بسیاری را در قالب تصویب قوانین و یا دستورالعملها برای پیشبرد این تفکر تصویب و ابلاغ کردهاند.
در همین راستا شورای عالی انقلاب فرهنگی اعلام کرد: «تاهل و داشتن فرزند برای عضویت در هیات علمی دانشگاههای ایران امتیاز حساب میشود.
رییس هیات عالی جذب اعضای هیات علمی شورای عالی انقلاب فرهنگی طی نامهای اعلامکرد از این پس در بررسی صلاحیت عمومی متقاضیان عضویت هیات علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی در ازای تاهل ۵ امتیاز و در صورت داشتن هر فرزند نیز ۳ امتیاز به امتیازات صلاحیت عمومی فرد افزوده میشود و در صورت تساوی امتیازات، اولویت با فرد متاهل است.
محمد علی کینژاد در این نامه تصریح کرده که این تصمیم براساس ابلاغیه جمعیتی رئیس جمهور گرفته شده و لازمالاجراست.
قبل از این دستورالعمل، امتیازدهی به متقاضیان استخدام در هیات علمی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی کشور، بر اساس تخصص، توانایی و سوابق تدریس چاپ کتاب و مقاله و تسلط بر زبانهای خارجی، بدون تمایز در تاهل یا تجرد متقاضی صورت میگرفت.
قانون «حمایت از خانواده و جوانی جمعیت» را ابراهیم رئیسی، آبان سال گذشته برای اجرا به وزارت بهداشت و معاونت امور زنان و خانواده ابلاغ کرده بود. این قانون ۲۴ مهر، در مجلس تصویب شد و شورای نگهبان نیز اجرای آزمایشی آن را به مدت هفت سال، تایید کرد.
این قانون که طبق اصل ۸۵ در کمیسیون مشترک و بدون بررسی در صحن علنی مجلس تصویب شده بود، برخی امتیازات مالی و شغلی را به افراد صاحب فرزند اعطا و امکان پیشگیری از بارداری و سقط جنین را محدود و ممنوع میکند.
مقامهای جمهوری اسلامی در حالی بهدنبال افزایش جمعیت کشور هستند که بسیاری از خانوادهها بهدلیل شرایط داخلی کشور و به ویژه مشکلات اقتصادی، تمایلی به فرزندآوری ندارند.