لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ ایران ۱۰:۱۱

نزار زکا به صدای آمریکا: تا آزادی گروگان‌ها در ایران به اعتصاب غذا ادامه می‌دهم


نزار زکا (راست) روز جمعه در وین در مقابل هتل کوبورگ در کنار بری روزن
نزار زکا (راست) روز جمعه در وین در مقابل هتل کوبورگ در کنار بری روزن

نزار زکا، شهروند لبنانی مقیم آمریکا پس از ورود به وین پایتخت اتریش و آغاز اعتصاب غذای خود به صدای آمریکا گفت در کنار بری روزن و تا زمانی که تمامی گروگان‌ها در ایران آزاد نشوند به اعتصاب ادامه می‌دهد.

بری روزن، دیپلمات سابق سفارت آمریکا در تهران که پس از انقلاب ۵۷ به گروگان گرفته شده بود، کارزار «آزادی گروگان‌ها» را در وین آغاز کرده است. وی روز چهارشنبه با اقامت در هتل کوبورگ، محل مذاکرات هسته‌ای قدرت های جهانی با ایران، اعتصاب غذای خود را آغاز کرد.

نزار زکا روز جمعه یکم بهمن در کنار بری روزن در وین و در گفت‌وگویی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت، در حالی که اقامت او در هتل کوبورگ تایید شده بود، بعد از رسیدن به وین مسئولان هتل گفته اند نمی‌توانند او را بپذیرند.

وی گفت:‌‌ «صبح امروز از واشنگتن به وین رسیدم و اعتصاب غذا را شروع کردم. قرار بود در هتل کوبورگ باشم ولی متاسفانه تاییدیه اقامت من را لغو کردند و به من اعلام کردند نمی‌توانند رزرواسیون را اجرا کنند. به هر حال به یک هتل دیگر آمدم و جایی هستم که هیات آمریکایی هم آن‌جا مستقر است.»

صدای آمریکا از هتل کوبورگ در مورد گفته‌های نزار زکا خواستار توضیح شد، ولی تا لحظه تنظیم این خبر هیچ واکنشی دریافت نشده است.

پیام من به مالی پیام قاطعی بود و نمی‌توانیم جزئیات آن را بازگو کنیم ولی می‌توانم بگویم وقتی چیزی که برای بری و من روی داده، یک چیز در فاصله چهار دهه است ولی دقیقا یک چیز است. یک نظام معاملاتی است و باید سپاه پاسداران و جمهوری اسلامی را متوقف کرد که دیگر آن را انجام ندهند و نظام معاملاتی گروگان‌گیری را پایان دهیم
نزار زکا

بری روزن پس از گفته‌های نزار زکا گفت:‌‌ «در خلاصه حرف‌های نزار باید بگویم آن‌ها می‌دانند ما که هستیم. ولی ما خبر نداریم این‌ها دستور چه کسی است.»

نزار زکا افزود: «چون وقتی وبسایت هتل را چک می‌کنید،‌ می‌توانید اتاق رزرو کنید. هیچ نشانی از این که اتاقی در اختیار نیست یا همه چیز رزور شده دیده نمی‌شود. در نتیجه فقط مشکل‌شان با من بود و نمی‌خواستند من را در آن هتل جا بدهند.»

آقای زکا گفت پس از ورود به وین توانسته با رابرت مالی، نماینده ویژه وزارت خارجه آمریکا در امور ایران ملاقات کند.

او افزود: «پیام من به مالی پیام قاطعی بود و نمی‌توانم جزئیات آن را بازگو کنم، ولی می‌توانم بگویم وقتی چیزی که برای بری و من روی داده، یک چیز در فاصله چهار دهه است. یک نظام معاملاتی است و باید سپاه پاسداران و جمهوری اسلامی را متوقف کرد که دیگر آن را انجام ندهند و نظام معاملاتی گروگان‌گیری را پایان دهیم.»

آقای روزن هم گفت: «صحبت‌های ما با رابرت مالی محرمانه است، ولی می‌توانم بگویم در مورد کاری که باید بشود، کاملا قاطع هستیم. حکومت‌های مسئولیت‌های خودشان را دارند ولی من به عنوان شهروند ایالات متحده و این جهان به حقوق بشر باور دارم و مسئله این است که تمامی‌ گروگان‌ها پیش از هرگونه توافقی باید آزاد شوند و اگر هم توافق شد و باز هم گروگان‌گیری کردند، معامله به طور کامل ملغی شود. ما دیدگاه‌ها و نظراتی داریم که باید عمومی مطرح شود و به گفتن آن ادامه می‌دهیم.»

بری روزن در ادامه و در مورد حضور تلویزیونی شب گذشته خود گفت:‌ «دیشب با دو خانم ایرانی-اتریشی که پدر آن‌ها در ایران در اسارت است در یک برنامه تلویزیونی حاضر شدیم. خیلی تکان‌دهنده بود و هر دو در مورد تلاش‌ها برای آزادی پدرشان خیلی دلشکسته بودند. همین امروز از یکی از همین گروگان‌ها یک پیام گرفتم که گفته بود از کاری که ما می‌کنیم حمایت کرده و گفتند به آن ادامه دهیم.»

برای من و پس از صحبت با خانواده گروگان‌ها این جا در اتریش، خیلی واضح و مشخص است که دولت اتریش و وزارت خارجه آن هیچ‌کار و تلاشی برای بازگرداندن این گروگان‌ها نمی‌کنند
بری روزن

نزار زکا در پاسخ به این پرسش که چرا اروپا نسبت به مسئله گروگان‌ها ساکت است و حتی مسئله بنجامین بریر گردشگر فرانسوی که در حال حاضر در ایران در بند است مطرح نمی‌شود گفت:‌ «باعث تعجب است. به ویژه که دولت‌های اروپایی حتی آن‌ها را گروگان صدا نمی‌کنند و دیدن آن دردآور است. پس باید بیشتر فعالیت و اطلاع‌رسانی کرده و یکی از کارهای ما در سازمان کمک جهانی به گروگان‌ها همین است که اطلاع‌رسانی کنیم که آن را چیزی که هست، بنامیم. این افراد گروگان گرفته شده‌اند و برای دریافت کمک مالی یا امتیازی سیاسی گرفته شده‌اند.»

بری روزن در پاسخ به این پرسش گفت: «برای من و پس از صحبت با خانواده گروگان‌ها این جا در اتریش، خیلی واضح و مشخص است که دولت اتریش و وزارت خارجه آن هیچ‌کار و تلاشی برای بازگرداندن این گروگان‌ها نمی‌کنند. اگر ایالات متحده طرحی داشته باشد تا به سرعت تمامی گروگان‌ها را بازگرداند، خوب است ولی باید در قالب یک بسته باشد و هر کشوری که گروگانی در ایران دارد و سه کشور اروپایی باید بگویند بله ما همه در یک سو خواهیم بود. مضحک است که ایران یک کشور را علیه کشوری دیگر بازی می‌دهد. شاید اتریشی‌ها فکر کنند روابط تجاری خوبی با ایران دارند و نمی‌خواهند به آن آسیب بزنند ولی خیلی مضحک است. حقوق بشر است که باید اساس دیدگاه آن‌ها باشد و نه روابط تجاری.»

آقای روزن در پاسخ به این که حتی رسانه‌های اروپایی هم در مورد آن حرفی نمی‌زنند گفت: «به یک شکلی بله، ولی از وقتی من به اتریش آمده‌ام، خیلی پوشش‌های مطبوعاتی در اتریش بوده و به موازات آن پوشش خانواده‌های گروگان‌ها در اتریش هم بود. پس از یک نظر ما آگاهی عمومی در اتریش را هم بالا بردیم. من به وزارت امور خارجه اتریش، هیات فرانسه و هیات آلمانی حاضر در این مذاکرات نامه نوشتم تا بدانند. نمی‌دانم با من حرف می‌زنند یا نه ولی خواهیم دید چه می‌شود.»

نزار زکا در پاسخ به این پرسش که چرا مسئله آزاد کردن گروگان‌ها پیش از هر توافقی به صورت عمومی دستکم مطرح نمی‌شود گفت:‌ «به نظرم به این راحتی که دیده می‌شود نیست. باور دارم همه تلاش می‌کنند بهترین کار ممکن را بکنند در این مقطع تمرکز شخصی من این است که گروگان‌ها آزاد شوند و بری و اعتصاب غذای او به سلامت به پایان برسد. او ظرف همین چند روز خیلی کار برای گروگان‌ها و بیش از یک سال کرده و کمک جهانی به گروگان‌ها از بری قدردان است و واژه‌ای که به طور کامل قدردانی ما را نشان دهد وجود ندارد. هشتگ گروگان‌ها را آزاد کنید را زنده نگه دارید.»

بری روزن هم در این مورد افزود: ‌«ایران باید پاسخگو باشد. به نظرم به شکلی روی خواهد داد. درست است که خیلی طول کشیده و فکر کنم فشار روی آمریکا و سه کشور اروپایی آن قدر گسترده است که به تدریج یا حتی خیلی زودتر، شماری از سیاست‌ها را عوض کند. من خرسندم که در مقطعی کوتاه کارهای زیادی انجام داده‌ایم و با شما موافقم که نوعی بیداری در ایالات متحده وجود دارد و این فوق‌العاده است ولی ما باید این قضیه را زنده نگه داشته و آن را در حوزه سیاست خارجی به امری دائمی در تمامی جهان و نه فقط ایالات متحده، تبدیل کنیم.»

XS
SM
MD
LG