لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
یکشنبه ۲ دی ۱۴۰۳ ایران ۲۰:۵۶

پیام «بری روزن» در فرودگاه نیویورک: چهارشنبه به وین می‌رسم و در حمایت از گروگان‌های ایران اعتصاب غذا می‌کنم


بری روزن پیشتر به صدای آمریکا درباره اهداف خود از این اعتصاب غذا گفته بود.
بری روزن پیشتر به صدای آمریکا درباره اهداف خود از این اعتصاب غذا گفته بود.

بری روزن، یکی از دیپلمات‌های پیشین آمریکایی که در پی اشغال سفارت آمریکا در تهران توسط نیروهای حامی جمهوری اسلامی ایران گروگان گرفته شده بود، روز سه شنبه اعلام کرد که در فرودگاه جی‌اف‌کی نیویورک است تا به وین پرواز کند. او در ویدیویی که در توئيتر خود منتشر کرد، گفت که صبح چهارشنبه به وین می‌رسد تا «در حمایت از کسانی که ایران آنها را گروگان گرفته‌ است»، اعتصاب غذای خود را آغاز کند.

آقای روزن گفت دست‌کم ۲۴ نفر از گروگان‌ها در ایران هستند و او از ایران خواهد خواست که «همه گروگان‌ها» را آزاد کند و از آمریکا و متحدانش نیز خواهد خواست که برای آزادی گروگان‌ها، ایران را تحت فشار بگذارند.

آقای روزن با اعلام اینکه ۷۷ سال دارد، گفت که نمی‌داند چقدر می‌تواند فشار را تحمل کند و افزود: «واقعا می‌خواهم به کسانی که چیزی را که من تحمل کردم را تجربه می‌کنند...فشار روانی و همه‌ دردها...کمک کنم.»

روز پنجشنبه، ۲۱ ژانویه، ۴۱امین سالگرد آزادی بری روزن از ایران است.

آقای روزن پیشتر اعلام کرده بود که می‌خواهد به وین که میزبان مذاکرات احیای توافق برجام میان ایران و قدرت‌های جهانی است برود، و در همبستگی با شهروندان خارجی که در ایران «گروگان» گرفته‌شده‌‌اند، اعتصاب غذا کند.

او در یک گفت‌وگوی اختصاصی با بخش فارسی صدای آمریکا گفت برای رسیدن توافق هسته‌ای، ایران ابتدا باید همه گروگان‌ها را آزاد کند و دوم این که اگر ایران بار دیگر گروگان‌گیری کرد، هرگونه توافقی باید لغو شود.

آقای روزن در توئیت سه شنبه شب خود اعلام داشته است که «من نمی‌توانم ساکت بمانم در حالی که گروگان‌ها [در ایران] همان وحشتی را تحمل می‌کنند که من تجربه کردم.»

این دیپلمات سابق آمریکایی نوشته است که باید فراتر از اولیت قرار دادن آزادی گروگان‌ها اقدام کرد و باید بر آزادی آنها اصرار داشت.

او همچنین از هشتگ «گروگان‌ها را آزاد کنید» به زبان انگلیسی استفاده کرده است.

بری روزن در مورد تصمیم خود برای اعتصاب غذا به بخش صدای آمریکا گفت:‌ «من تصمیم به اعتصاب غذا گرفتم چون به نظرم زمان مناسبی است و در حالی که مذاکرات هسته‌ای با ایران در حال انجام است، معتقدم که به ایران نمی‌شود اعتماد کرد چرا که بیش از ۴۰ سال است گروگان‌گیری می‌کند.»

او گفت که می‌خواهد جمهوری اسلامی را متقاعد کند که تاریخ فرهنگی ایران را درک کند و این رویه «دیپلماسی گروگان‌گیری» را متوقف کند که بیش از چهار دهه است انجام می‌‌دهد.

بری روزن گفته است که می‌خواهد در وین با هیات‌های آمریکایی و ایرانی دیدار کند. او در توضیح بیشتر این موضوع به صدای آمریکا گفت «می‌توانم بگویم که به نظرم شرایط برای دیدار من با هیات آمریکایی مناسب است. از طرف ایرانی چیزی نشنیده‌ام.»

در حال حاضر چندین نفر از شهروندان خارجی از جمله نازنین زاغری-رتکلیف، مراد طاهباز، و انوشه آشوری، عماد شرقی، سیامک نمازی، و پدرش باقر نمازی، احمدرضا جلالی، و شمار دیگری در ایران بازداشت شده‌‌اند و یا ممنوع الخروج هستند.

کارشناسان مسائل ایران می‌گویند که ایران از طریق بازداشت شهروندان خارجی، آنها را گروگان می‌گیرد و از آنها در روابط خود با کشورهای دیگر برای چانه‌زنی استفاده می‌کند.

مقامات آمریکایی پیشتر نسبت به سفر شهروندان خارجی به ایران هشدار داده‌اند و گفته‌اند انجام چنین سفرهایی با توجه به سابقه حکومت جمهوری اسلامی ایران در بازداشت اتباع خارجی، خطرناک است.

XS
SM
MD
LG