لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
سه شنبه ۶ آذر ۱۴۰۳ ایران ۰۴:۳۲

سه نگاه متفاوت به رویکرد آمریکا در توافق اتمی با ایران


Switzerland Iran Nuclear Talks
Switzerland Iran Nuclear Talks

ماهنامه آتلانتیک، وبسایت سی ان ان و روزنامه وال استریت‌ژورنال در مقاله‌هایی جداگانه به بررسی رویکرد دولت ایالات متحده در مذاکرات هسته‌ای با ایران پرداخته‌اند.

ماهنامه آتلانتیک در مقاله‌ای با عنوان «چرا کنگره در برابر توافق با ایران سکوت نخواهد کرد» نوشته است که سنای آمریکا به دنبال تصویب طرحی است که به کنگره اجازه بازبینی و حتی رد توافق اتمی با ایران را می‌دهد.سناتورها می‌گویند که تصویب این طرح، منجر به شکست توافق جامع اتمی با ایران نمی‌شود.این درحالی است که دولت آقای اوباما همواره گفته که دخالت کنگره در روند مذاکرات، گفتگوها را به شکست می‌کشاند.

مهمترین نقش کنگره در صورت حصول توافق جامع با ایران، به نحوه برداشتن تحریم‌های اعمال شده علیه تهران بازمی‌گردد. کاخ سفید تا کنون گفته است که در صورت پایبندی ایران به مفاد توافق جامع، تحریم‌های اعمال شده از سوی کنگره را از اجرا مستثنی می‌کند، اما در نهایت این کنگره است که باید درباره برداشتن تحریم‌ها رای بدهد.

به نوشته آتلانتیک، نه تنها نقش رییس جمهوری در این مورد محدود است، بلکه با وجود اینکه آقای اوباما می‌خواهد نقش کنگره در این توافق را کاهش بدهد ولی سرانجام این کنگره است که درباره تحریم‌ها تصمیم می گیرد.

اد رویس، عضو جمهوریخواه و رییس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، ضمن انتقاد شدید از چارچوب توافقی که در لوزان به دست آمد، در مقاله‌ای که در سایت شبکه خبری سی.ان.ان منتشر شده نوشته است که این تفاهم برای حکومتی که حامی تروریسم است، برد - برد تلقی می شود زیرا تهران از یک سو تهران میتواند زیر ساخت هسته‌ای خودش را حفظ کند و بعد از یک دهه مجاز خواهد شد که دستگاه‌های پیشرفته سانتریفیوژ را نصب کند و از سوی دیگر به میلیاردها دلاری که به خاطر تحریمها بلوکه شده، دست پیدا می‌کند. به گفته اد رویس تهران این پول را در سوریه، عراق، لبنان و یمن هزینه خواهد کرد.

وی نوشت: در زمان ریاست جمهوری پرزیدنت کلینتون، توافق مشابهی با کره شمالی امضا شد و نتیجه آن دستیابی این کشور به بمب اتمی شد.

آقای رویس اضافه کرد: در حالیکه ایران مشغول مذاکره با جامعه جهانی بود، به گسترش نفوذ خودش در کشورهای منطقه ادامه می‌داد.

روزنامه وال استریت ژورنال نیز در مقاله‌ای به تفسیر سخنرانی اخیر رهبر جمهوری اسلامی ایران، درباره تفاهمنامه لوزان پرداخته است.

نویسنده این مقاله با اشاره به سخنان آیت الله خامنه‌ای نوشت یا این سخنان جزو فنون مذاکره است یا اینکه نشانگر عدم اقبال وی به سازش عمده با ایالات متحده.

مایکل سینگ، نویسنده این مقاله که مدیر مسوول موسسه مطالعاتی واشنگتن است، به دولت آمریکا توصیه می‌کند که نباید به ایران در ماههای آتی امتیازات بیشتری بدهد بلکه باید به دنبال راه‌های دیگر برای متقاعد کردن ایران، مانند تهدید به تشدید تحریم و اعمال اقدامات سختگیرانه‌تر باشد.

  • 16x9 Image

    فرهاد پولادی

    متولد تهران در مهرماه ۱۳۵۱، پس از هشت سال تدریس زبان انگلیسی در کانون زبان ایران؛ از سال ۱۳۷۷ خبرنگار ایرنا شد.
    از سال ۱۳۸۲ خبرنگار خبرگزاری فرانسه در تهران بود. ماموریت خبری فرانس پرس فرصت سفر به عراق، عربستان سعودی، لبنان، استانبول، مسکو و آلماتی را برای او فراهم کرد.

XS
SM
MD
LG