گروهی از نمایندگان دموکرات لیبرال مجلس نمایندگان آمریکا در نامهای خطاب به رئیس جمهوریخواه آن مجلس، دعوت از نخست وزیر اسرائیل برای سفر به واشنگتن و سخنرانی در نشست کنگره را یک «اهرم سیاسی« علیه باراک اوباما رئیس جمهوری ایالات متحده خواندند.
این گروه، که متشکل از ۲۳ نماینده دموکرات است، همچنین تاکید کردند که دعوت از بنیامین نتانیاهو خلاف استانداردهای کنگره بوده و به ضرر سیاست خارجی آمریکا است، و در ادامه از جان بینر خواستند سخنرانی وی در نشست کنگره را تا ماه آوریل (بهار ۱۳۹۴) به تاخیر اندازد.
این در حالی است که نخست وزیر اسراییل همچنان بر تصمیم خود برای پذیرش دعوت رییس جمهوریخواه مجلس نمایندگان آمریکا برای سخنرانی در کنگره پا برجاست و از سوی دیگر، دموکراتها نیز به تلاش خود برای به تاخیر انداختن این سخنرانی تا پس از ۲۴ مارس، مهلت تعیین شده برای رسیدن به چارچوب سیاسی یک توافق جامع اتمی با ایران ادامه میدهند.
آقای نتانیاهو روز پنجشنبه، با بیان این که از جزئیات توافق اتمی در حال شکل گیری با ایران، آگاه است، گفت «این توافق بدی است؛ نه فقط برای اسرائیل،» و در ادامه افزود «اگر کسی غیر از این تصور میکند، پس چه چیزی را پنهان میکنید؟»
اظهارات نخست وزیر اسراییل یک روز پس از آن بیان شد که کاخ سفید گفت ایالات متحده برخی جزئیات گفتگوهای هستهای با ایران را از اسرائیل پنهان نگاه داشته است، چرا که اسرائیل اطلاعات حساسی در باره آن را فاش کرده که مذاکرات را تحریف میکند.
جنیفر ساکی سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نیز در واکنش به اظهارات نتانیاهو، مطالب عنوان شده توسط او را مورد سئوال قرار داد و گفت «اگر توافق حاصل شود، ما توضیح خواهیم داد که چگونه این توافق، ایران را ازدستیابی به سلاح اتمی باز خواهد داشت، و در آن صورت مشکل است که کسی آن را برای جامعه جهانی مفید نداند.»
همزمان روزنامه واشنگتن پست روز پنجشنبه گزارش یک مصاحبه با یووال استاینیتز وزیر اطلاعات اسرائیل را منتشر کرد که در آن علل تیره شدن روابط بین نخست وزیر اسراییل و رییس جمهوری آمریکا را توضیح داده است.
به گفته آقای استاینیتز، دیدگاه دولت اسرائیل آن است که توافق اتمی تکمیل شده با ایران از سوی باراک اوباما، ایران را به عنوان کشوری که در آستانه دستیابی به سلاح هستهای است، تایید میکند و مدت زمان یک سالهای که واشنگتن در پی آن است تا از توانایی تهران به دستیابی به سلاح هستهای جلوگیری شود، کافی نخواهد بود.
وزیر اطلاعات اسرائیل که بر استراتژی نتانیاهو در مورد ایران نظارت دارد، میگوید «ما درباره این مذاکرات تردید داشتیم و فکر میکردیم هدف باید خلاص شدن از شر تهدید اتمی ایران باشد، نه بازرسی و تایید.»
وی همچنین گفت، درک او این است که آمریکا یک دهه در تلاش مهار ایران بوده، تا نسل جدیدی در ایران به قدرت برسد و در ادامه هشدار داد که این رویکرد بسیار خطرناکی است.
روزنامه واشنگتن پست میافزاید، اوج تردید نتانیاهو زمانی بود که او به این نتیجه رسید که آمریکا امتیازات بسیاری به ایران پیشنهاد کرده است و رسیدن به هر توافق اتمی با ایران برای اسراییل بد خواهد بود.