محمد رضا رحیمی، معاون اول محمود احمدی نژاد در نامه ای تحت نام «چون دوست دشمن است شکایت کجا برم؟» به شدت از عملکرد محمود احمدی نژاد در دوران ریاستش بر دولت انتقاد کرده است.
محمدرضا رحیمی که به تازگی بر سر پرونده فساد اقتصادی به پنج سال زندان و جزای نقدی محکوم شده دربخشی از نامه خود در باره کمک مالی یک میلیارد و دویست میلیون تومانی به برخی از نامزدهای انتخابات نوشته «کلیه اسناد و کپیهای چکهای صادره که به حدود ۱۷۰ نفر از نامزدهای مجلس هشتم پرداخت شده٬ در پرونده ثبت و ضبط است و همه آن به مصرف انتخابات رسید».
به دنبال اعلام محکومیت قطعی آقای رحیمی، دفتر محمود احمدی نژاد اطلاعیهای صادر کرد که در آن با رد ارتباط این اتهامات با دولتهای نهم و دهم، تمام اتهامات او به سالهای پیش از حضور در دولت احمدی نژاد عنوان شد .
معاون اول دولت دهم در نامهای که به نظر میرسد در واکنش به نامه دفتر احمدینژاد نوشته شده باشد، با اشاره به تغییر رویکرد محمود احمدی نژاد نسبت به او نوشته است: «هربار که به مشورت مینشستیم به سروش آسمانی کذایی بیشتر توجه میکردید تا مشورتهای ناشی از تجربه های مختلف من.
علی اصغر رمضانپور، روزنامه نگار از لندن در گفت و گو با بخش فارسی صدای آمریکا در این باره گفت که قبلا اخباری شنیده میشد مبنی بر اینکه برخی از تصمیمات دولت آقای احمدینژاد بر اساس جلساتی گرفته میشود که در آن یک جنگیر مطالبی را بیان میکند و حالا نامه آقای رحیمی آن اخبار را به طور رسمی از زبان معاون اول احمدینژاد تایید میکند. به گفته این روزنامه نگار پیامهایی که از آن به عنوان «سروش آسمانی» در نامه رحیمی یاد شده، منسوب به گروه نزدیک به اسفندیار رحیم مشایی است.
آقای رحیمی به موضوع برکناری حیدر مصلحی، وزیر پیشین اطلاعات و مرضیه وحید دستگردی، وزیر اسبق بهداشت نیز اشاره کرده و در مورد برکناری خانم وحید دستگردی نوشته است: «شما لجبازی کردید و به بهانه تعلل در عزل رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران که فردی توانمند و متعهد بودند، او را عزل کردید و مرا هم نزد رسانهها و افکار عمومی سکه یک پول ساختید و البته همان موقع در جریان قرار گرفتم که با مشورت اطرافیان پیشنویس عزل بنده را هم آماده کرده بودید.»
محمد رضا رحیمی در بخش دیگری از نامه، دست داشتن خود را در اختلاس بیمه ایران رد کرده و آورده که این پرونده را خود او هنگامی که رئیس دیوان محاسبات بوده مطرح کرده اما بعدا او را با مهندسی معکوس جزو متهمان پرونده کردند.
علی اصغر رمضانپور در بررسی نامه رحیمی به صدای آمریکا گفت که جزئیات دادگاه نشان میدهد که فعالیتهای آقای رحیمی غیرقانونی بوده اما به نظر میرسد آقای رحیمی احساس کرده حالا که آقای احمدینژاد و دوستانش به او احتیاج ندارند او را قربانی کردهاند.
این روزنامهنگار ادامه داد: «در نامه آقای رحیمی به طور رسمی اعلام شده که آقای احمدینژاد و دوستانش به طور سازمان یافته برای فرستادن حدود ۱۷۰ نماینده به مجلس پول جمع کرده و خرج کردهاند».به گفته آقای رمضانپور، تعدادی از نمایندگانی که با همراهی دولت احمدینژاد به مجلس هشتم راه یافتند، به آقای مشایی نزدیک شدند و برخی از تندروها نیز نظیر آقای نادران از دولت فاصله گرفتند، حال از نامه محمد رضا رحیمی اینگونه بر میآید که رئیس جمهوری پیشین قصد دارد مسئولیت اقداماتی که به همراه مشایی گرفته است را به گردن رحیمی بیاندازد.
معاون اول دولت دهم، در نامه خود آورده که با بسیاری از تصمیمات احمدینژاد در طول چهار سال دوم ریاست جمهوریاش مخالف بوده اما به خاطر دوستی با با احمدینژاد با او به طور جدی مخالفت نکرده است.