ایران در رسانه‌های جهان؛ نیویورک‌تایمز: «برای» بیانگر اندوه، خشم، امید و آرزوی تغییر است

شروین حاجی پور.

اهدای جایزه «گرمی» به ترانه «برای» از شروین حاجی‌پور، «عفو» هزاران زندانی در ایران، اختلاف در کابینه بریتانیا بر سر قراردادن سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی و همکاری جمهوری اسلامی با روسیه برای کشتن غیرنظامیان در اوکراین در رسانه‌های جهانی انعکاس یافته است.

نیویورک تایمز در یک گزارش اختصاصی از خبرنگار امور ایران فرناز فصیحی، می‌نویسد ترانه شروین حاجی‌پور «برای» که برنده نخستین جایزه گرمی‌ بهترین ترانه از نظر تاثیر اجتماعی شد، برانگیزاننده اندوه، خشم، امید و آرزوی تغییر است که به عنوان سرود جنبش اعتراضات سراسری، همچنان در ایران طنین‌انداز است و بانوی اول آمریکا هنگام اعلام جایزه در حالیکه ترانه شروین حاجی‌پور روی دو پرده پشت سر او پخش می‌شد، شعار قیام ایرانیان «زن زندگی آزادی» را تکرار کرد.

آسوشیتدپرس بر اساس ویدیوئی در شبکه‌های اجتماعی، گزارش می‌دهد که حاجی‌پور که با حکم حبس روبرو است، از دیدن بانوی اول آمریکا روی صحنه جوایز گرمی شگفت‌زده بود و در یک اتاق تاریک، اشک می‌ریخت.

نیویورک تایمز، وال استریت جورنال، گاردین، تایمز و دیلی تلگراف لندن و ده‌ها رسانه جهانی، خبر «عفو» هزاران زندانی در ایران را براساس گزارش خبرگزاری‌ها منتشر کردند و یادآور شدند که فرمان «عفو رهبر»، متهمان به آنچه محاربه خوانده می‌شود و دارندگان تابعیت دوگانه را شامل نمی‌شود.

گزارش تایمز درباره «عفو» در ازای اظهار ندامت

تایمز لندن دوشنبه خبر می‌دهد که در ایران به معترضان زندانی گفته شده اظهار ندامت کنید تا مشمول عفو شوید. خبرنگار ملانی سوان به نقل از خبرگزاری فعالان حقوق بشر می‌نویسد از آغاز اعتراضات سراسری در شهریورماه تاکنون نیروهای امنیتی دست کم ۲۳ هزار و ۹۷۷ نفر را در ارتباط با حقوق بشر یا فعالیت سیاسی دستگیر کردند و دست کم ۱۹ هزار و ۶۲۳ نفر در بازداشت هستند.

سی‌ان‌ان در گزارش خود پیامی از نهاد مرکز حقوق بشر ایران در نیویورک را ذکر کرده که اقدام رهبر جمهوری اسلامی را یک نمایش تبلیغاتی می‌خواند.

گاردین گزارشی درباره اتهام تجاوز، ضرب و شتم و کشتار توسط پلیس و نیروی امنیتی جمهوری اسلامی منتشر کرده و به نقل از زنان معترض، از جمله دورسا ۲۵ ساله و خواهرش، می‌نویسد ماموران پلیس آن‌ها و دو مرد همراه آنها را کتک زدند، شکنجه کردند و بادکنک پلاستیکی که معترضان برای پاشیدن رنگ سرخ استفاده می‌کردند را به روز در حلق او فرو کردند.

گزارش فاکس نیوز درباره شکنجه و تجاوز معترضان توسط نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی

فاکس نیوز به نقل از فعال حقوق بشر در نروژ محمود امیری‌مقدم می‌نویسد نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی عمدا چشم معترضان به ویژه زنان جوان را هدف گلوله‌های ساچمه‌ای قرار می‌دهند و جوان‌ترین قربانی آنها کودک شش ساله بونیتا کیانی فلاورجانی است که یک چشم او هنگامی کور شد که در بالکن منزل پدربزرگش در اصفهان ایستاده بود.

تایمز لندن در گزارش دیگری روز دوشنبه با اشاره به بیانیه سازمان امنیت داخلی انگلستان ام.آی.۵ می‌نویسد چنین درک می‌شود که مقامات امنیتی بریتانیا مطلع هستند که حکومت ایران برای کشتن مخالفان خود در خارج از کشور از آدمکش‌های حرفه‌ای وابسته به دسته‌های تبهکاری استفاده می‌کند.

تلگراف: اختلاف در کابینه بریتانیا بر سر سپاه پاسداران

دیلی تلگراف روز یکشنبه گزارشی در باره اختلاف در کابینه بریتانیا بر سر ترویست اعلام کردن سپاه پاسداران منتشر کرد. در حالیکه وزیر کشور سوئلا بری‌ورمن از این اقدام حمایت می‌کند، وزیر خارجه جیمز کله‌ورلی ابراز نگرانی می‌کند که چنین اقدامی به منابع بریتانیا لطمه می‌زند.

روزنامه دوزبانه عربستان سعودی در انگلستان الشرق‌الاوسط صبح دوشنبه می‌نویسد رئیس جمهوری اسبق محمد خاتمی وجود نارضایتی گسترده در ایران را تائید کرد و پذیرفت که اصلاحات به بن‌بست رسیده.

وال استریت جورنال می‌نویسد اوکراینی‌ها از سلمانی‌ها گرفته تا قضات و محافظان امنیتی از تفنگ‌های قدیمی زمان اتحاد شوروی و هر وسیله‌ای دیگری برای هدف قرار دادن پهپادهای مرگبار ایرانی مورد استفاده روسیه استفاده می‌کنند.

وال استریت جورنال همچنین در باره طرح‌های پیشرفته ایران و روسیه برای احداث کارخانه‌ تولید پهپادهای شاهد در خاک روسیه گزارش می‌دهد.

ویدیوی هندوستان تایمز در باره همکاری تسلیحاتی حکومت‌های ایران و روسیه

هندوستان تایمز روزنامه سراسری انگلیسی‌زبان هند، در پایگاه اینترنتی خود ویدیوئی کار کرده براساس گزارش وال استریت جورنال، و می‌پرسد آیا جمهوری اسلامی به همدستی روسیه وارد جنگ اوکراین خواهد شد؟

نشریه تخصصی فورن افرز چاپ واشنگتن، در گزارشی از استاد دانشگاه جانز هاپکینز ولی نصر می‌نویسد در ایران، محافظه‌کاران تندرو پیروز شده‌اند. نصر توضیح می‌دهد که چگونه ماه‌ها اعتراضات سراسری، به سرسختی بیشتر نظام ایران منجر شد.