رسانههای غرب به ادامه اعتراضات سراسری در ایران و حضور زنان سینماگر ایرانی در جشنواره ساندنس پرداختهاند و همچنین از بحثها بر سر تروریست اعلام شدن سپاه پاسداران توسط اتحادیه اروپا گزارش میدهند.
واشنگتن پست نتیجه رای گیری در شورای وزیران خارجه اتحادیه اروپا را به نقل از اسوشیتدپرس منتشر کرده است. شورا، تحریمهای بیشتری علیه سپاه پاسداران تصویب کرد.
نیمروز دوشنبه به وقت اروپا رویترز گزارش داد انگلستان تحریمهای جدیدی تصویب کرد علیه مقامات سپاه پاسداران، که به گفته وزیر خارجه انگلستان، در سرکوب وحشیانه مردم کشور خود دست داشتند.
وال استریت جورنال پیشتر گزارش داده بود که در اروپا، حمایت از تحریم سپاه پاسداران رو به افزایش است و هر اقدام جدید، نشان دهنده دورشدن اتحادیه اروپا از ایران است.
فرانکفورتر آلگماینه روز دوشنبه گزارشی درباره هشدار تهدیدآمیز وزیرخارجه جمهوری اسلامی چاپ کرده درباره عواقب عملی شدن پیشنهاد پارلمان اروپا. آلگماینه مینویسد اقدامات تلافیجویانه مشخص نیست ولی اخلال در تردد نفتکشهای خارجی در خلیج فارس و تنگه هرمز و دریای عمان مطرح شده.
زوددویچه زایتونگ در گزارش مشابهی که عکس ترسناکتری دارد، تحت عنوان «دولت در دولت» مینویسد وزیر خارجه فدرال آنالنا بائربوک مدتها است از فهرست شدن سپاه پاسداران به عنوان یک سازمان تروریستی بینالمللی حمایت کرده و این کاری است که قبلا در آمریکا انجام شده و بریتانیا هم به اقدام مشابهی دست خواهد زد. این روزنامه در ادامه گزارش خود، نقش کلیدی سپاه پاسداران در صنایع مخابرات و تلفن همراه، هتلداری و مسافربری هوائی را تشریح میکند.
روزنامه فرانکفورتر آلگماینه در گزارش خود در باره کارزار من وکالت میدهم تحت عنوان «ولیعهد رهبر انقلاب ما است» مینویسد در روزهای گذشته از تهران زاهدان و ایذه فریادهای ولعیهد رهبر انقلاب ما است سر داده میشود. روزنامه سراسری فرانکفورتی مینویسد ظرف چند روز بیش از ۳۰۰ هزار نفر از جمله چهرههای سرشناس و فعالان سیاسی، یک تومار اینترنتی را امضا کردند که به شاهزاده رضا پهلوی اختیار میدهد از طرف مخالفان در باره آینده ایران صحبت کند اما چهرههای ضدسلطنت با آن مخالفت کردند.
واحد خبر شبکه سیبیاس صبح دوشنبه گزارش داد که زندانی دوتابعیتی آمریکائی سیامک نمازی در زندان اوین به اعتصاب غذای خود پایان داده .
خبرنامه پرنفوذ پولیتیکوی واشنگتن در گزارشی از مشاهدات مستندساز ایرانی - آمریکائی سوزان کیانپور در ایران منتشر کرده تحت عنوان زنان ایران عقب نشینی نمیکنند. خانم کیانپور مینویسد نظام ایران درباره جسارت یافتن زنان ایران اشتباه محاسبه کرده بود و سالمندان حاکم که اوایل انقلاب به قدرت رسیدند، هیچ ارتباطی با نسل تازه زنان ایران ندارند که حتی پیش از کشته شدن مهسا امینی در بازداشگاه گشت ارشاد، حجاب اجباری را رها کرده بودند، و از جمله عکسی از یک رستوران گران در تهران چاپ کرده که در آن تقریبا هیچ زنی با حجاب دیده نمیشود.
پرینت، رسانه پرخواننده سراسری اینترنتی هندوستان که در دهلی نو منتشر میشود، در گزارشی مینویسد تحریمهای سخت، قطعات وارداتی از خارج و طرح ساده، از جمله عواملی بودند که به آنچه نویسنده اسنش الکس فیلیپ موفقیت برنامه پهپاد حکومت ایران میداند، منجر شدند. بنابراین گزارش، پهپادهای ایرانی ارزانتر، قابلیت پرواز و استقامت بیشتر دارند و میتوانند در برابر سامانههای اخلال در جیپیاس مقاومت کنند.
مجله مالی فوربز چاپ نیویورک مینویسد حکومت ایران میکوشد بیانیه رئیس کشتیرانی پاناما مبنی بر لغو استفاده از پرچم پاناما در نفتکشهای ایرانی را رد کند. هفته گذشته پاناما اعلام کرد در چهار سال اخیر جواز ۱۳۶ کشتی مرتبط با ایران را لغو کرده است. فرماندار سابق فلوریدا جب بوش عضو اتحاد علیه ایران هستهای در مقالهای در واشنگتن پست نوشته بود برای پرهیز از تحریمها، کشتیهای مرتبط با ایران با پرچم پاناما در آبهای بینالمللی تردد میکنند.
پایگاه اینترنتی شبکه خبری سهزبانهی فرانس ۲۴، رپرتاژ خبرگزاری فرانسه در باره فیلمهای زنان سینماگر ایرانی در بزرگترین جشنواره سینمای مستقل جهان، ساندنس را به طور کامل مننتشر کرده، که مینویسد در پی اعتراضات سراسری به رهبری زنان، جشنواره ساندنس فیلمهائی از زنان ایرانی در باره زنان را در برنامه دارد. سه کارگردان، مریم کشاورز سازنده فیلم روایت ایرانی، مستندساز سییرا یوریش سازنده فیلم جونم و کارگردان نوآمده نورا نیاسری سازنده فیلم شیدا در جشنواره ساندنس شرکت دارند.
از جمله چهرههائی که نظرها را در سه روز اول ساندنس جلب کرده، خانم میترا سامی یوریش، مادر کارگردان فیلم جونم، و و خانم لیلا محمدی بازیگر فیلم روایت ایرانی.
نشریه سینمائیی ددلاین هالیوود گزارشی از جلسه پرسش و پاسخ با سه کارگردان زن مریم کشاورز، نورا نیاسری و سییرا یوریش منتشر کرده با این عنوان که بهای گفتن حقیقت، محرومیت از بازگشت به زادگاه است.
ستاره استرالیائی هالیوود کیت بلانشت از جمله تهیهکنندگان فیلم شیدا است که ستاره فیلم عنکبوت مقدس زر امیرابراهیمی یکی از نقشهای آن را بازی میکند. نشریه سینمائی هالیوود ریپورتر در نقدی از نویسنده شری لیندن فیلم شیدا از کارگردان نورا نیاسری را تصویری از قدرت مادری توصیف کرده و مینویسد قهرمان فیلم شیدا میکوشد شوهر بدرفتار خود را ترک کند ولی نمیخواهد به ایران باز گردد.
مجله سینمائی ورایتی فیلم شیدا، برنامه افتتاحیه برنامه سینمای جهان جشنوارهی ساندنس را قطرهای میخواند در اقیانوس تغییر... و مینویسد خانم نیاسری پنج ساله بود که مادرش به کشوری خارجی پناه برد تا او را به تنهائی بزرگ کند.
در مصاحبه با مجله آمریکن فیلم میکر تدوینگر فیلم شیدا الیکا رضائی میگوید آنها امیدوارند این فیلم و داستان زنانه آن، بازتاب صدای زنان ایران باشد.
عرب نیوز عکس عوامل فیلم شیدا را بالای گزارشی در باره هنرمندان زن ایرانی در جشنواره فیلم ساندنس گذاشته و مینویسد نخستین نمایش جهانی فیلم شیدا از کارگردان نورا نیاسری در ساندنس برگزار شد. نیاسری میگوید همزمان با تولید فیلم شیدا، اعتراضات سراسری در ایران آغاز شد و به کار آنها شتاب بیشتری بخشید.