در حالی که چندین شهر ایران همزمان با بحران «آب شرب» مواجه هستند، وزیر نیرو دولت سیزدهم جمهوری اسلامی وعده داده است که «بهزودی» آب به شهر همدان میرسد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو جمهوری اسلامی، علیاکبر محرابیان مدعی شده است که «عملیات اجرایی اصلاح شبکه» آغاز شده تا آب از یک «سامانه واحد» به تمام نقاط شهر همدان برسد.
از دو هفته پیش و در پی بروز بحران کمبود آب و سپس بیآبی در چند شهر مهم ایران از جمله شهرکرد، همدان و ارومیه بارها مسئولان مختلف جمهوری اسلامی وعده دادهاند که این مشکل را سریع رفع میکنند.
در همین ارتباط، اسماعیل بابایی، طراح و کاریکاتوریست با انتشار طرحی در حساب توییتری خود، نسبت به نقش مسئولان جمهوری اسلامی در بروز پدیده «بیآبی» اخیر، اعتراض کرده است.
وزیر نیرو دولت سیزدهم جمهوری اسلامی با اعلام اینکه کاهش شدید آب «سد اکباتان» از «۱۱۰۰ لیتر» به کمتر از «۴۰۰لیتر» مشکلاتی برای اهالی شهر همدان به وجود آورده، گفته است: «به دنبال تأمین منابع جدید برای آب این منطقه هستیم.»
این سخنان در حالی است که اکبر کاووسی امید، رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر همدان دوم شهریورماه با اشاره به اینکه از «ماه رمضان گذشته» مشکلات کمبود آب «شروع شد»، گفته بود که «هشدارهای لازم» به مردم داده نشد و به جدول «قطعیهای فعلی» هم «چندان عمل نمیشود.»
محمد فخار، روزنامهنگار و فعال حوزه محیط زیست هم با انتشار تصویری از «مخزن سد اكباتان» که در شرف خشک شدن کامل قرار دارد، نوشته است كه «آب همدان بايد از آنجا تامين شود!»
از سویی، علیرضا الماسوندی، معاون تلفیق و امور تنظیمگری شرکت مدیریت منابع آب ایران سی و یکم مردادماه گفته بود که «حجم ذخیره آب» سد اکباتان همدان به حدود «یک میلیون متر مکعب» رسیده و پیشبینی میشود این سد در «پایان هفته نخست شهریور» خشک و از مدار خارج شود.
همچنین ببینید: سد اکباتان همدان هفته آینده از مدار خارج میشود
در این حال، علیاکبر محرابیان اظهار امیدواری کرده که مردم «به زودی» شاهد «اثربخشی» نتایج اقدامات انجام شده باشند و وعده داده است که «در روزهای آینده» میزان آب مورد نیاز باقیمانده تامین خواهد شد.
در هفتههای اخیر کاربران بسیاری در شبکههای اجتماعی با استفاده از هشتگهایی مانند «#همدان_آب_ندارد» و یا «#شهرکرد_آب_ندارد»، نسبت به وضعیت بحرانی این مناطق اعتراض کردهاند.
در همین راستا، کاربری با انتشار تصویری از وضعیت جمعه چهارم شهریورماه «سد ایلام»، نوشته است: «اول دریاچه ارومیه سپس شهرکرد و همدان و ایلام» به سرنوشتی مشابه در بروز خشکی دچار شدهاند و نتیجه گرفته است که «بحران آب لحظه به لحظه وحشتناک تر میشه!»
اهالی بعضی از شهرهای دارای بحران بیآبی و کمآبی نیز در روزهای اخیر بارها اقدام به تشکیل تجمعات اعتراضی کردهاند و با سر دادن شعارهایی همچون «مسئول بیکفایت، خجالت - خجالت» خطاب به مقامات جمهوری اسلامی، خواهان رفع سریع این بحران شدهاند که در برخی موارد هم با خشونت و برخورد نیروهای نظامی و امنیتی همراه بوده است.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
در این میان، بسیاری از کاربران شبکههای مختلف اجتماعی با انتشار تصاویری از اخبار رسانههای ایران مبنی بر «تامین ۶۵۰ میلیون بطری آب معدنی برای توزیع میان زائران اربعین» توسط نهادهای دولتی جمهوری اسلامی و از بودجه عمومی، مناطق دارای مشکل تامین آب شرب در استانهای همدان، چهارمحال و بختیاری و سیستان و بلوچستان را در برابر گرامیداشت مراسمی مذهبی مربوط به ۱۴۰۰ سال پیش در کشور عراق، دارای الویت اصلی برای ارسال این حجم از آب دانستهاند.