کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا روز سهشنبه به منظور شنیدن نگرانیهای چند تن از اعضای خانوادههای سه شهروند آمریکایی ایرانیتبار که در زندانهای ایران به سر میبرند، نشستی مشترک برگزار کرد.
دن کیلدی نماینده دموکرات مجلس از ایالت میشیگان درباره واکنش کاخ سفید به این خواسته او که آزادی این زندانیان باید از اولویتهای دولت آمریکا باشد، به صدای آمریکا گفت «دولت میگوید این اولویت است و من حرفشان را می پذیرم.»
موضوع اصلی که امروز از سوی نمایندگان هر دو حزب کمیته مطرح شد، لزوم آزادی سریع زندانیان آمریکایی در ایران بود که متن اصلی قطعنامه کنگره در این مورد را نیز تشکیل میدهد، و آن بیان احساس کنگره مبنی بر این که ایران باید بیدرنگ این زندانیان را آزاد کند، و همچنین هرگونه اطلاعاتی را که در مورد هرآمریکایی که در خاک ایران ناپدید شده در اختیار دارد، ارائه دهد.
نمایندگانی از خانوادههای جیسون رضائیان، امیر حکمتی و سعید عابدینی و همچنین خانواده رابرت لوینسون شهروند آمریکایی که در جزیره کیش ایران ناپدید شده است، در این جلسه حضور داشتند.
رأیگیری برای تصویب قطعنامهای مبنی بر آزادی این زندانیان، همچنین در دستور کار جلسه امروز مجلس نمایندگان قرار داشت.
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
دن کیلدی که قطعنامه کنگره با همت او آغاز شده، درباره واکنش کاخ سفید به این خواسته او که آزادی این زندانیان باید از اولویتهای دولت آمریکا باشد، به صدای آمریکا گفت «دولت میگوید این اولویت است و من حرفشان را می پذیرم. من با رئیس جمهوری و وزیر خارجه صحبت کردم. مساله برای همه این است که من باور ندارم آزادی این آمریکاییان در مقابل اعطای امتیاز به ایران در مذاکرات اتمی انجام شود. ولی وقتی کنگره آمریکا نتیجه مذاکرات را مورد بررسی قرار میدهد، مشکل خواهد بود به رفتار ایران فکر نکرد و به آن به دیده یک دولت مشروع نگریست.»
مرورگر شما HTML5 را پشتیبانی نمی کند
اد رویس رییس کمیته روابط خارجی نیز در پاسخ به این پرسش صدای آمریکا که از جلسه امروز چه انتظاری دارد، گفت «امیدم این است که این شهروندان آمریکایی که برخی مورد بدرفتاری و شکنجه واقع شدهاند، خیلی زود آزاد شوند، و آنها که خانوادهایشان مدتهای طولانی، و برخی سالها، برای بازگشت آنها انتظار کشیدهاند، به زودی به آمریکا بازگردند.»
تد دویچ دیگر نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفت ایالات متحده نباید تا آزادی این زندانیان آسوده بماند و گفت این یک مسئله انسانی است. نمایندگان در کل بر این نکته تاکید داشتند که اگر ایران حاضر نباشد با آزادی این زندانیان به جامعه جهانی بپیوندد نمیتوان در مذاکرات به آنها اعتماد کرد.
خانوادههای شهروندان آمریکایی زندانی در ایران که در این نشست حضور داشتند، نیز «نگرانی عمیق» خود از این وضعیت را ابراز کرده و گفتند به شدت ناراحت وضع عزیزان خود هستند.
سارا حکمتی، خواهر امیر حکمتی، در جلسه امروز هنگامی که از بیماری شدید پدرش و دلنگرانی آنها در مورد امیر صحبت میکرد، به گریه افتاد و گفت میترسد پدرش امیر را پیش از مرگ نبیند.
همسر سعید عابدینی در حاشیه این جلسه در مورد وضعیت آقای عابدینی، به صدای آمریکا گفت «من به جز وضعیت جسمانی، نگران وضع روحی سعید هستم.»
برادر جیسون رضاییان و فرزند رابرت لوینسون هم نگرانیهای مشابه و تقاضای آزادی عزیرانشان را داشتند.