سخنگوی کاخ سفید در توضیح دستور ترامپ: می‌خواهیم مطمئن شویم توافق ایران کارآمدی لازم را دارد

Trump

سخنگوی کاخ سفید می گوید اصلی ترین دلیل دستور پرزیدنت ترامپ برای بازنگری توافق هسته ای، این است که ایالات متحده می خواهد اطمینان حاصل کند که توافق هسته ای با ایران کارآمد است.

شان اسپایسر در نشست خبری روز چهارشنبه ۳۰ فروردین با خبرنگارن در پاسخ به سوالی درباره دستور پرزیدنت ترامپ برای بازنگری درباره توافق هسته ای با ایران، گفت تمام ملاحظات مربوطه را برای اینکه اطمینان حاصل کنیم توافق در موارد مختلف کارآمد خواهند بود، مدنظرخواهیم داشت.

آقای اسپایسر در پاسخ به این سوال که، فکر نمی کنید تحریم های بیشتر ایران را به کنارگذاشتن توافق هسته ای مجبور کند؟، گفت کاخ سفید از «تاثیرات منفی احتمالی» آگاه است و مسلما هر اقدامی که بخواهیم انجام بدهیم با مشورت و نظر نهادهای بررسی کننده خواهد بود.

سه شنبه ۲۹ فروردین پرزیدنت ترامپ دستور بازنگری توافق هسته ای با ایران را صادر کرد.

رکس تیلرسون، وزیر خارجه ایالات متحده در نامه ای به رئیس مجلس نمایندگان، ضمن گزارش میزان پایبندی جمهوری اسلامی ایران به توافق اتمی، خبر داد که آقای ترامپ به نهادهای مرتبط به ریاست شورای عالی امنیت ملی دستور داده که برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) را ارزیابی کنند؛ که میزان حیاتی بودن تعلیق تحریم های مرتبط با برجام برای امنیت و منافع ملی ایالات متحده به چه اندازه است. وقتی که بررسی این نهادها تکمیل شود، دولت مشتاقانه در چارچوب یافته های این بررسی با کنگره همکاری خواهد کرد.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا توافق اتمی ایران را «بدترین توافق ممکن» خوانده است. توافق جامع اتمی ایران در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما در آمریکا میان ایران و کشورهای ۵+۱ امضا شد و اوباما آن را بهترین راه جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح اتمی توصیف کرد.

سخنگوی کاخ سفید روز چهارشنبه همچنین درباره اقدامات هیات بررسی توافق هسته ای با ایران گفت: طبیعتا در بررسی هایی که نهادهای ذیربط انجام خواهند داد، هر گونه تاثیرات مثبت و منفی توافق هسته ای با ایران در نظر گرفته خواهند شد.

از آقای اسپایسر پرسیده شد آقای ترامپ موافق مذاکره مجدد با ایران است؟ که سخنگوی کاخ سفید گفت واضح است که این هم در بررسی های این نهادها مطرح خواهد شد بخشی از آن مربوط به بازبینی کل توافق خواهد بود که طی ۹۰ روز آینده باید انجام شود. اگر آنها بگویند، دولت دنبال می کند. بعد از این مدت، ما توصیه های مربوط به توافق و اجرای آن را در اختیار خواهیم داشت.

در ماه ژانویه، یک سال پس از اجرایی شدن برجام، اوباما گفت همانطور که وعده داده بود ذخایر اورانیوم خود را تا ۹۸درصد کاهش داد و دو سوم از سانتریفوژهای خود را برچید.