مقام‌های آمریکایی و بریتانیایی چین را به «جاسوسی سایبری گسترده» در سراسر جهان متهم کردند

مقام‌های آمریکایی و بریتانیایی روز دوشنبه ۶ فروردین چین را به راه‌اندازی کارزار «جاسوسی سایبری گسترده» متهم کردند؛ کارزاری که میلیون‌ها تن از جمله قانونگذاران، دانشگاهیان، روزنامه‌نگاران و شرکت‌های مختلف از قبیل شرکت‌های پیمانکار امور دفاعی را هدف قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری رویترز، این مقام‌ها به یک گروه هکری به نام «تهدید پیوسته و پیشرفته» یا «APT31» اشاره کرده که به عنوان بازوی دستگاه امنیتی چین، هدفش جاسوسی از کارمندان کاخ سفید، قانونگذاران آمریکا و بریتانیا و مقامات دولتی سراسر جهان است که از پکن انتقاد می‌کنند.

لیزا موناکو، معاون دادستان کل ایالات متحده با صدور بیانیه‌ای در همین زمینه اعلام کرد که هدف گروه هکری «تهدید پیوسته و پیشرفته» یا «APT31»، اجرای عملیات سایبری جهانی «سرکوب منتقدان رژیم چین، به خطر انداختن نهادهای دولتی و سرقت اسرار تجاری» است.

دادستانی آمریکا در کیفرخواستی که روز دوشنبه علیه هفت نفر از هکرهای مظنون چینی منتشر شد، تایید کرد که این هک باعث به خطر افتادن احتمالی حساب‌های کاری، ایمیل‌های شخصی، ذخیره‌سازی آنلاین و سوابق تماس‌های تلفنی متعلق به میلیون‌ها آمریکایی شده است.

مقامات بریتانیا هم «APT31» را به هک‌کردن قانونگذاران بریتانیایی منتقد چین متهم کردند و گفتند گروه دوم جاسوسان چینی، پشت عملیات هک سازمان نظارت بر انتخابات بریتانیا هستند که به‌طور جداگانه داده‌های میلیون‌ها نفر دیگر در بریتانیا را به خطر انداخته است.

سفارت چین در لندن این اتهامات را «تهمت‌های کاملا ساختگی و بدخواهانه» خوانده است.

به گزارش رویترز، وزارت خزانه‌داری آمریکا در بیانیه‌ای اعلام کرد که تحریم‌هایی را علیه نهاد علم و فناوری «ووهان شیائورویجی» و همچنین دو شهروند چینی اعمال کرده است.

جامعه اطلاعاتی آمریکا اخیرا در جدیدترین «سالنامه ارزیابی تهدیدها» علیه امنیت ملی و منافع ایالات متحده، از کشورهایی مانند جمهوری خلق چین، فدراسیون روسیه و جمهوری اسلامی ایران نام برده اند که مقررات بین‌المللی دیرینه و برتری آمریکا در این چارچوب را به چالش می‌کشند.