لینکهای قابل دسترسی

خبر فوری
پنجشنبه ۱ آذر ۱۴۰۳ ایران ۱۶:۲۵

سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا: کارزار نفوذ هکر‌های چینی به زیرساخت‌های حیاتی بیشتر با هدف خرابکاری است تا جاسوسی


سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا و متحدان آن روز چهارشنبه در بیانیه‌ای مشترک اعلام کردند که حملات یک گروه پیشرفته از هکرهای چینی به نام «وُلت تایفون» به معنای «طوفان برق‌آسا» زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده را در پنج سال گذشته هدف قرار داده است؛ حملاتی که بیشتر با هدف «خرابکاری» طراحی شده است تا جاسوسی.

گزارش آژانس امنیت ملی ایالات متحده، دیده‌بان سایبری ایالات متحده، پلیس فدرال آمریکا اف‌بی‌آی، و اداره امنیت حمل‌ونقل می‌گویند این گروه هکری چینی با هدف خرابکاری و «به‌صورت خزنده» در پنج سال گذشته به شبکه‌های هوانوردی، دریایی، راه آهن، حمل و نقل سراسری، بزرگراه‌ها، خط لوله و سازمان‌های آب رخنه کرده است.

در بیانیه مشترک نهادهای اطلاعاتی آمریکایی، هیچ یک از این سازمان‌ها و شبکه‌ها با نام و مشخصات ذکر نشده‌اند، اما در بیانیه آمده است که مقامات اطلاعاتی ایالات متحده هکرها را زیر نظر داشته‌اند که «دسترسی و رد ‌پای خود را در برخی از محیط‌های فناوری اطلاعات که قربانی نفوذ شده‌اند، دستکم به مدت پنج سال حفظ کرده‌اند.»

این بیانیه که توسط سازمان‌های امنیت سایبری در بریتانیا، استرالیا، کانادا و نیوزلند نیز تایید شده است، آخرین مورد از یک سری هشدارهای مقامات آمریکایی درباره گروه هکری ولت تایفون یا طوفان برق‌آسا است؛ گروهی که طبق ارزیابی‌های اطلاعاتی به نظر می‌رسد بیشتر «با هدف خرابکاری» طراحی شده است تا برای جاسوسی.

ماهیت گسترده این نفوذهای سایبری منجر به یک رشته جلسات بین کاخ سفید و صنایع فناوری خصوصی، از جمله چندین شرکت مخابراتی، شده است که در آن دولت ایالات متحده درخواست کمک برای ردیابی این فعالیت‌ها را مطرح کرده است.

هفته گذشته، خبرگزاری رویترز در گزارشی خبر داد که دولت ایالات متحده عملیاتی را برای مبارزه با گروه پیشرفته هکرهای مرتبط با چین موسوم به «ولت تایفون» با غیرفعال کردن جنبه‌های عملیات از راه دور، آغاز کرده است.

اریک گلدشتاین، یکی از مقامات بلند‌پایه امنیتی، با اشاره به جمهوری خلق چین، پیش از انتشار بیانیه به رویترز گفت: «ما به شدت نگران فعالیت‌های سایبری با هدف خرابکاری یک بازیگر تحت حمایت دولت چین کمونیست هستیم که آن را ولت تایفون می‌نامد؛ چون اکثر قربانیانی که ما شناسایی کرده‌ایم، ارزش واقعی جاسوسی ندارند.»

پیش‌تر در روز دوشنبه یک مقام ارشد امنیت سایبری آمریکا هشدار داد که هکرهای چینی مطمئنا در صورت درگیری احتمالی این کشور با آمریکا، زیرساخت‌های حیاتی ایالات متحده از قبیل خطوط لوله نفت و راه‌آهن را مختل خواهند کرد.

جن ایسترلی، مدیر آژانس امنیت سایبری آمریکا، در اظهاراتی در موسسه «آسپن» در واشنگتن گفت که پکن در حال انجام سرمایه‌گذاری‌های عمده در افزایش توانایی‌هایش برای خرابکاری در زیرساخت‌های ایالات متحده است.

XS
SM
MD
LG