یک سازمان دیدهبان دیجیتال روز چهارشنبه خبر داد کارزار رخنه گستردهای را، شامل بیش از ۱۰۰ وبسایت و ۳۰ کشور، در ارتباط با یک شرکت روابط عمومی چینی کشف کرده است که در تلاشی هماهنگ با هدف «دستکاری افکار عمومی»، محتوای مطلوب دولت چین را در فضای آنلاین منتشر میکنند.
به گزارش خبرگزاری رویترز، پژوهشگران دیدهبان دیجیتال آزمایشگاه سیتیزن میگویند بر اساس گزارشی که توسط گروه مستقر در تورنتو منتشر شد، این وبسایتها به عنوان «منابع خبری محلی» در سراسر اروپا، آسیا و آمریکای لاتین ظاهر میشوند و محتوای تبلیغاتی مطلوب دولت چین را با اخبار جمعآوریشده از رسانههای خبری و محلی در هم میآمیزند.
به عنوان مثال، «روما ژورنال» یکی از وبسایتهای این کارزار، ظاهری شبیه به یک رسانه خبری محلی ایتالیایی دارد، اما به باز نشر رسانههای دولتی چین و برجستهکردن «سهم چین در بهبود اقتصاد جهانی» میپردازد.
چین ادعای دستکاری افکاری عمومی و انتشار اطلاعات نادرست را رد میکند.
در حالی که کارزارهای رخنه آنلاین رایج شده، اما عملیات دستکاری افکار عمومی چین در حوزه سایبری، در کنار روسیه و جمهوری اسلامی، همچنان قابلتوجه است. گزارش متا در ماه نوامبر نیز بر گسترش یافتن عملیات رخنه چین در فراسوی آسیا تاکید کرد و از سال ۲۰۲۰، چرخش چشمگیری را در چشمانداز تهدید جهانی، نشان میدهد.
پیشتر نیز ایالات متحده، چین را به تلاش برای «دستکاری رسانههای جهانی» از طریق سانسور، جمعآوری اطلاعات و خرید مخفیانه از خبرگزاریهای خارجی متهم کرده است.
خبرگزاری رویترز به نقل از وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که چین سالانه میلیاردها دلار برای اینگونه عملیات هزینه میکند که شامل دستیابی به سهام رسانههای خارجی، حمایت مالی از تاثیرگذاران فضای مجازی، و تضمین قراردادهای پخش برای «تبلیغ محتوای دولتی چین»، ولی بدون ذکر منبع، است.
یک شرکت امنیت سایبری آمریکا اواخر مرداد ماه گذشته در گزارشی اعلام کرد که هوش مصنوعی به طور فزایندهای برای دستکاری در پویشهای اطلاعرسانی آنلاین به منظور «گمراه کردن افکار عمومی» مورد بهرهبرداری قرار گرفته است، به ویژه توسط گروههای مرتبط با دولتهای مانند روسیه، چین و جمهوری اسلامی.