هشت دانشگاه برتر شرق آمریکا، همراه با ۲۳ دانشگاه دیگر، روز جمعه با ارائه گزارشی به دادگاه تجدید نظر فدرال خواهان لغو دائمی فرمان ممنوعیت ورود شهروندان هفت کشور عمدتا مسلمان به ایالات متحده شدند.
این دانشگاهها، اجرای فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا را باعث محدود شدن توانایی دانشگاهها در جذب استعدادهای خارجی و کاهش تعداد دانشجویان و اعضای هیئت علمی دانستهاند.
در ادامه مخالفتهای چند قاضی فدرال آمریکا با فرمان اجرایی پرزیدنت ترامپ، روز پنجشنبه دریک واتسون قاضی فدرال ایالت هاوایی اجرای آن را تا اطلاع ثانوی لغو کرد.
قاضی واتسون با درخواست داگلاس چین، دادستان ایالتی، برای تبدیل تعلیق موقت این فرمان به تعلیق نامحدود تا تکمیل روند رسیدگی قضایی به این فرمان، موافقت کرده است.
درخواست سی و یک دانشگاه برتر آمریکا برای توقف دایم اجرای فرمان مهاجرتی
دادستان هاوایی با بیان این که دولت در فرمان جدید نتوانسته نشانههای مربوط به ممنوعیت ورود مسلمانان را حذف کند، گفت «شما میتوانید به دنبال کلمات بیطرفانه در این فرمان بگردید، اما همیشه یک اخطاری به دنبال شماست که میگوید این ممنوعیت ورود مسلمانان است.»
این دومین فرمان مهاجرتی دونالد ترامپ است که با مخالفت دادگاه فدرال مواجه میشود. اجرای فرمان اول او هم که در بیست و هفتم ژانویه صادر شد با مخالفت دادگاه فدرال متوقف شده بود.
جلسه دادگاه تجدید نظر برای رسیدگی به پرونده و شنیدن استدلالهای دو طرف در مورد این فرمان اجرایی بحث برانگیز، قرار است در ماه جاری میلادی برگزار شود.
دانشگاههای برتر آمریکا، نقش دانشجویان و اعضای هیئت علمی کشورهای خارجی در پیشرفت آموزش آمریکا را پر رنگ دانسته و این فرمان را مانع بزرگی بر سر راه پیشرفت علمی آمریکا میدانند.
گزارش انجمن بین المللی معلمان، میزان مشارکت دانشجویان خارجی در اقتصاد آمریکا ۳۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار اعلام کرده است.
بنا بر این گزارش، حضور دانشجویان خارجی در آمریکا همچنین باعث به وجود آمدن ۴۰۰ هزار فرصت شغلی در ایالات متحده آمریکا شده است.