کلیات طرح اصلاح مالیاتی پرزیدنت ترامپ معرفی شد

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده و استیون منوشین وزیر خزانه داری آمریکا - جمعه ۲۱ آوریل ۲۰۱۷

دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده و استیون منوشین وزیر خزانه داری آمریکا - جمعه ۲۱ آوریل ۲۰۱۷

مقام های دولت ایالات متحده روز چهارشنبه در نشست خبری روزانه کاخ سفید، کلیات طرح پیشنهادی رئیس جمهوری برای اصلاح میزان مالیات پرداختی شرکت‌های بزرگ و اشخاص حقیقی را معرفی کردند.

استیون منوشین وزیر خزانه داری آمریکا در سخنانی در این نشست گفت، در طرح پرزیدنت ترامپ «بیشترین میزان کاهش مالیات» و «بزرگترین اصلاح مالیاتی» در تاریخ ایالات متحده مطرح شده است.

گری کوهن مشاور ارشد اقتصادی کاخ سفید نیز گفت، در این طرح حداکثر نرخ مالیات بر درآمد را از ۳۹ و شش دهم درصد به ۳۵ درصد کاهش یافته است. نرخ‌های جدید مالیات بر درآمد افراد، ۱۰، ۲۵ و ۳۵ درصد پیشنهاد شده است.

همچنین میزان تخفیف مالیاتی برای زوج‌ها یا مخارجی که مشمول مالیات نمی‌شوند دو برابر شده و به ۲۴ هزار دلار رسیده است؛ در حالی که تخفیف های ناشی از پرداخت‌‌ها به مؤسسات خیریه و سود اقساط وام مسکن بدون تغییر باقی مانده‌اند.

پرزیدنت ترامپ در این طرح خواهان کاهش نرخ ۳۵ درصدی کنونی مالیات مشاغل به ۱۵ درصد برای همه شرکت‌های بزرگ و کوچک است. گامی دیگر برای تحقق وعده‌هایی که در طول مبارزات انتخاباتی خود برای ارتقای وضعیت اقتصادی کشور داده است.

شان اسپایسر سخنگوی کاخ سفید، پیشتر در همین زمینه گفته بود که ایالات متحده عمدتا به دلیل نرخ‌های فعلی (مالیات)، از توانایی بالایی برای جذب سرمایه‌های جدید، در مقایسه با سایر کشورها، برخوردار نیست.

قانونگذاران آمریکا سالهاست که درباره اصلاح جامع قوانین مالیاتی سخن گفته‌اند، اما تلاش‌ها در این زمینه تاکنون نتیجه‌ای در پی نداشته است.

از آنجایی که نظرات مختلفی در مورد اصلاح نرخ مالیاتی هم در میان دموکرات‌ها و هم جمهوریخواهان وجود دارد، انتظار می‌رود بحث و بررسی طرح آقای ترامپ در کنگره چند ماه طول بکشد.

برخی قانونگذاران در مورد کاهش شدید نرخ مالیات شرکت‌های بزرگ ابراز نگرانی کرده و می‌گویند اگر تدابیر لازم جبران کسری درآمد ناشی از این کاهش پیش بینی نشود، بدهی‌های بلندمدت دولت افزایش خواهد یافت.

وزیر خزانه داری ایالات متحده، استیون منوشین، روز دوشنبه در همین زمینه گفت، طرح اصلاح نرخ‌های مالیات با رشد اقتصادی بیشتر و افزایش درآمدهای مالیاتی که در پی خواهد داشت، این کسری را جبران خواهد کرد.

ایالات متحده، بزرگترین اقتصاد جهان، سال گذشته رشد اقتصادی ۱.۶ دهم درصدی را تجربه کرد و پرزیدنت ترامپ امیدوار است امسال آن را به ۳ درصد افزایش دهد؛ رشدی که از سال ۲۰۰۵ تاکنون اتفاق نیافتاده است.