چهار روز بعد از دستور خروج نیروهای ایالات متحده از سوریه، رئیس جمهوری آمریکا در تازهترین اظهارنظر از این تصمیم دفاع کرد. پرزیدنت دونالد ترامپ در توئیتهایی یادآور شد هفت سال پیش قرار بود آمریکا برای سه ماه در سوریه حضور داشته باشد که این حضور تاکنون ادامه یافت.
پرزیدنت ترامپ در توئیتر خود نوشت: «ابتدا قرار بود آمریکا فقط سه ماه در سوریه نیرو داشته باشد و آن هفت سال پیش بود - ما هرگز سوریه را ترک نکردیم.»
او تاکید کرد: «وقتی من رئیس جمهور شدم، داعش مهار نکردنی بود. الان داعش کاملا شکست خورده و کشورهای منطقه از جمله ترکیه میتوانند به راحتی به حساب بقایای آن برسند. سربازان ما به وطن باز می گردند!»
او در توئیت دیگری از رسانههایی که عمدتا «رسانه های جعلی» می نامد انتقاد کرد و گفت که اگر یک چهره مورد علاقه این رسانه ها دستور بازگشت (سالم و خوشحال) نیروها بعد از شکست داعش در سوریه را می داد، اکنون در «رسانه های جعلی» از او به عنوان قهرمان یاد می کردند.
اظهارات پرزیدنت ترامپ بعد از تصمیم هفته گذشته او برای خروج نیروهای آمریکا از سوریه است. ۲۹ آذر رسانه ها اعلام کردند پرزیدنت ترامپ دستور به خروج حدود دو هزار نیرو نظامی آمریکا از سوریه را داده است.
اقدام پرزیدنت ترامپ با انتقادات زیادی از سوی متحدان آمریکا و در داخل، از بین جمهوریخواهان، روبرو شد. حتی وزیر دفاع آمریکا نیز استعفا کرد.
روز شنبه نیز برت مکگرک، نماینده ارشد آمریکا در ائتلاف جهانی برای مقابله با داعش، کنارهگیری کرد و در نامه استعفای خود خطاب به وزیر خارجه آمریکا نوشت که داعش هنوز کاملا شکست نخورده و خروج نیروهای آمریکایی از سوریه منجر به ایجاد شرایطی برای بازگشت این گروه خواهد شد.
همچنین ببینید: واکنش پرزیدنت ترامپ به کنارهگیری نماینده ویژه در مبارزه با داعش؛ قرار بود او فوریه کنار برودبا این حال پرزیدنت ترامپ استعفای او را بی اهمیت دانست و گفت او قرار بود دو ماه دیگر کنار برود.
پرزیدنت ترامپ در یک توئیت دیگر ضمنی از وزیر دفاع آمریکا هم انتقاد کرد و نوشت وقتی اوباما، بهشکل بیادبانهای جیم متیس را اخراج کرد، او به متیس فرصتی دوباره داد.
وی افزود: «همه منابعی که متیس نیاز داشت را در اختیارش گذاشت.» و در پایان گفت: «متحدان خیلی مهم هستند، ولی نه وقتی که از ایالات متحده بهره میبرند.»
لیندزی گراهام، سناتور جمهوریخواه، تصمیم پرزیدنت ترامپ برای خروج از سوریه را اشتباه توصیف کرد و گفت این مشابه اشتباهی است که پیشتر باراک اوباما هم مرتکب شده بود.
به گفته او خروج این نیروها از سوریه میتواند به داعش انگیزه بازگشت دهد و به تلاشها برای مقابله با حکومت ایران هم لطمه وارد کند.
باب کورکر، رئیس جمهوریخواه کمیته سیاست خارجی سنا، و مارکو روبیو، از سناتورهای جمهوریخواه، هم به انتقاد از این تصمیم پرداختهاند.