نگرانی آمریکا از تشدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران

دیدار هیئت آمریکایی به سرپرستی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه، با وزرای خارجه آلمان، بریتانیا، و فرانسه، در حاشیه نشست ناتو در اسلو، پایتخت نروژ.

وزیر امور خارجه آمریکا روز پنجشنبه یازدهم خرداد، در دیدار با همتایان بریتانیایی، آلمانی و فرانسوی خود از تشدید فعالیت‌های هسته‌ای ایران ابراز نگرانی کرد.

این دیدار در حاشیه نشست وزیران امور خارجه کشورهای عضو ناتو در اسلو، پایتخت نروژ، انجام شد.

آنتونی بلینکن در این ارتباط، تصاویری از دیدارش با همتایان بریتانیایی، آلمانی، و فرانسوی خود را در توئیتر منتشر کرد.

پیش از سخنان وزیر امور خارجه ایالات متحده، جان کربی، هماهنگ‌کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید، تاکید کرده بود که در حال حاضر، برجام در دستور کار آمریکا نیست و از اولویت‌های این کشور خارج شده است.

همچنین ببینید: تاکید مجدد آمریکا: برجام در دستور کار ما نیست، ایرانی‌ها با حسن نیت مذاکره نمی‌کردند

او تاکید کرده بود: «مقامات جمهوری اسلامی و نمایندگان آنها، هیچ وقت با حسن نیت مذاکره نمی‌کردند و هیچ تمایلی برای حرکت در این مسیر از خود نشان ندادند. بنابراین هیچ چیزی تغییر نکرده اما ما می‌خواهیم مطمئن شویم که ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند.»

از سوی دیگر، رابرت مالی، فرستاده ویژه ایالات متحده در امور ایران، روز سه‌شنبه در گفتگو با رادیو ملی آمریکا (ان پی آر) با اشاره به اظهارات قبلی جو بایدن که گفته بود در صورت ادامه تلاش جمهوری اسلامی برای ساخت بمب هسته‌ای، گزینه نظامی «روی میز خواهد بود» افزوده بود: «گزینه نظامی، با گزینه مطلوب ما فاصله زیادی دارد، اما بایدن هر کاری را که لازم است، انجام خواهد داد تا مطمئن شود ایران به بمب دست پیدا نمی‌کند.»

همچنین ببینید: فرستاده ویژه آمریکا در امور ایران: گزینه نظامی روی میز است ولی ترجیح با دیپلماسی است

آنتونی بلینکن همچنین روز پنجشنبه خبر داد که در دیدارش با همتایا ن سه کشور اروپایی، درباره «هماهنگ‌سازی تلاش‌ها» برای حمایت از اوکراین همزمان با ادامه دفاع این کشور از خود در برابر تجاوز بی‌رحمانه روسیه بحث شد.

روسیه در ماه‌های گذشته با استفاده از پهپادهای ساخت جمهوری اسلامی، زیرساخت‌ها و غیرنظامیان اوکراینی را هدف حملات گسترده‌ قرار داده است. گسترش همکاری‌های نظامی تهران و مسکو پس از لشکرکشی روسیه به اوکراین، کشورهای غربی را بر آن داشته است تا چندین بسته تحریمی علیه مقامات و نهادهای ایرانی فعال در این زمینه وضع کنند.