با اعلام رافائل گروسی، رئیس سازمان انرژی اتمی، مبنی بر خاموش شدن دوربینهای نظارتی در تاسیسات هستهای ایران و افزایش تردیدها در به فرجام رسیدن تلاشهای بینالمللی برای احیای برجام، شماری از قانونگذاران آمریکایی به این مسئله واکنش نشان دادهاند.
تیم برچت، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان، در گفتوگویی با بخش فارسی صدای آمریکا به موارد نگرانی متعدد در رابطه با فعالیتهای جمهوری اسلامی ایران اشاره کرد.
این قانونگذار جمهوریخواه با «ضعیف» توصیف کردن رویکرد دولت آمریکا در قبال ایران، آن را به مثابه «پاداش دادن به رفتار بد» دانست.
وی با اشاره به اظهارات سفیر روسیه در این باره که «توافق ایران [برجام] برای آنها و چین خوب است» گفت: «چرا ما با گروههای تروریستی که بارها و بارها مردم خودشان را اذیت و آزار میکنند، مذاکره میکنیم؟»
چرا ما با گروههای تروریستی که بارها و بارها مردم خودشان را اذیت و آزار میکنند، مذاکره میکنیم؟تیم برچت، عضو جمهوریخواه مجلس نمایندگان
او دلیل اعتراضها در ایران را «نحوه رفتار با مردم» و گفت که حکومت ایران «میلیاردها دلار برای حمایت از گروههایی مثل حماس، حزبالله، شورشیهای حوثی، و دیگر سازمانهای تروریستی خرج میکند، دوربینهای آژانس در تاسیسات آزمایش هستهای را قطع میکنند تا جامعه بینالمللی نتواند فعالیت آنها را ببیند.»
وی افزود: «ما میدانیم که [جمهوری اسلامی] اورانیوم کافی برای ساخت بمب هستهای را در اختیار دارند. آنها حتی بدون داشتن سلاح هستهای هم گفتهاند میخواهند تلآویو و برخی [نقاط] دیگر را با خاک یکسان کنند. تصورش را بکنید که اگر [سلاح هستهای] داشته باشند، چه خواهند کرد. به نظر من بیعملی آمریکا، ناآرامی مدنی در آن جا را بیشتر میکند.»
تیم برچت در مورد تاثیر انتخابات پیشروی کنگره آمریکا در ماه نوامبر و کسب احتمالی اکثریت توسط جمهوریخواهان در مجلس نمایندگان و سنا گفت که این امر امکان نظارت قوه مقننه بر فعالیتهای قوه مجریه را فراهم خواهد کرد.
مذاکرات هستهای برای احیای برجام پس از هشت دور که چندین ماه آن در وین انجام شد، بدون نتیجه متوقف شده است. دولت جو بایدن بارها گفته است که دیپلماسی را بهترین گزینه برای مقابله با جاهطلبیهای هستهای ایران میداند.
مقامات ارشد دولت بایدن بارها ضمن تاکید بر این که بازگشت به برجام در خدمت منافع ملی آمریکا و متحدان و شرکایش است، روشن کردهاند که در صورت شکست مذاکرات ایالات متحده به «سایر گزینهها» متوسل خواهد شد.
به دنبال اقدام اخیر جمهوری اسلامی ایران در قطع دوربینهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا، با انتشار بیانیهای بر ضرورت همکاری ایران با آژانس تاکید کرد.
وی در این بیانیه با اشاره به پیوستن واشنگتن به اکثریت قاطع اعضای شورای حکام در تصویب قطعنامه روز چهارشنبه گفته است همکاری ایران با آژانس و ارائه اطلاعات فنی معتبر در پاسخ به پرسشهای آژانس تنها راه حذف مسائل پادمانی از دستورکار شورای حکام است.
همچنین ببینید: جمهوری اسلامی: نصب ماشینهای جدید را شروع کردیم، دوربینها را هم جمع کردیم