اوباما در بوئنوس آیرس: جهان اشتیاق آرژانتین برای تعامل را مشاهده کرده است

رئیس جمهوری آمریکا می‌خواهد روابط دیپلماتیک با آرژانتین را که در دوران کریستینا فرناندز به سردی گراییده بود، بار دیگر احیا کند.

رئیس جمهوری آرژانتین سفر همتای آمریکایی خود به بوئنوس آیرس را که روز پنجشنبه پایان می‌گیرد، نشان دوستی ایالات متحده خواند و گفت آرژانتین با همان ارزش‌های آمریکایی رشد کرده است.

باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا، چهارشنبه شب در مراسم رسمی شام، ضمن تاکید بر اهمیت شکل گیری روابط جدید کشورش با آرژانتین، از نقش موریسیو ماکری به عنوان نمونه‌ای برای پیشرفت کشورهای آمریکای لاتین تقدیر کرد

آقای اوباما گفت "من در بوئنوس آیرس هستم، زیرا جهان، اشتیاق شما برای تعامل مجدد آرژانتین با جامعه بین المللی را مشاهده کرده و بار دیگر بر نقش رهبری جهانی که آرژانتین در تاریخ ایفا کرده است، تایید می‌کند."

رئیس جمهوری آمریکا می‌خواهد روابط دیپلماتیک با آرژانتین را که در دوران کریستینا فرناندز رئیس جمهوری پیشین از سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۵ به سردی گراییده بود، بار دیگر احیا کند. پیروزی موریسیو ماکری در دسامبر گذشته بر خانم فرناندز، به عنوان خروج آرژانتین از صف بندی کشورهای موسوم به چپ تلقی می‌شود.

سفرهای اخیر روسای جمهوری فرانسه و ایتالیا به آرژانتین نیز نشان از حمایت کشورهای غربی از رئیس جمهوری جدید آن کشور دارد که دولت قبل از آن روابط نزدیکی با ونزوئلا، ایران و چین داشت.

سفر پرزیدنت اوباما نمایانگر حمایت از اصلاحات اقتصادی آقای ماکری است که روابط نزدیکی با بخش های سرمایه گذاری دارد و می‌تواند گشایش اقتصادی در آرژانتین، سومین اقتصاد بزرگ آمریکای لاتین، را به دنبال داشته باشد. واشنگتن می‌گوید باراک اوباما سرعت اصلاحات در آرژانتین را امیدوار کننده خوانده است.

وزارت بازرگانی آمریکا اعلام کرده است که شرکت‌های آمریکایی در هجده ماه آینده، ۲ میلیارد و ۳۰۰ میلیون دلار در آرژانتین سرمایه گذاری خواهند کرد که سهم سه شرکت بزرگ جنرال موتورز، شرکت شیمیایی داو و خودروسازی فورد هر یک بیش از ۱۰۰ میلیون دلار خواهد بود.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین با گروهی از جوانان آرژانتینی ملاقات کرد و به پرسش‌های آنها پاسخ داد. او که از کوبا به آرژانتین سفر کرده است، ضمن اشاره به دستاوردهای کوبا در ارائه خدمات آموزشی و درمانی گفت، تجربه کوبا نشان می‌دهد که اقتصادشان کار نمی‌کند.

آقای اوباما افزود "شما در هاوانا بچرخید و می‌بیننید این اقتصاد کار نکرده است. مشابه دهه ۱۹۵۰ میلادی است. باید عملگرا بود و از خود پرسید که چگونه می‌توان با نظام بازار که ثروت و محصولات و خدمات و نوآوری بوجود می‌آورد به هدف مساوات و جامعه‌ای فراگیر رسید، اما در عین حال تشخیص داد که آزادی فردی نیز بوجود می‌آورد، زیرا افراد قدرت ابتکار دارند."

پرزیدنت اوباما همچنین در پاسخ به پرسشی درباره همکاری علمی آرژانتین و آمریکا گفت، تلاش برای مهار زیکا نمونه‌ای است که کشورهای جهان می‌توانند با استفاده از منابع و امکانات خود، مشترکاً در آن سهیم شوند.