رکس تیلرسون وزیر خارجه آمریکا: «فشار حداکثری» بر کره شمالی افزایش می‌یابد

وزیر خارجه آمریکا روز دوشنبه در جلسه نشست خبری سخنگوی کاخ سفید با خبرنگاران حضور یافت و درباره «فشار حداکثری» بر کره شمالی توضیح داد.

وزیر خارجه ایالات متحده می گوید سیاست های غلط گذشت درباره کره شمالی باید پایان یابد و دولت آمریکا کارزار جدیدی موسوم به «فشار حداکثری» را درباره کره شمالی آغاز کرده که هدف از آن اقناع پیونگ یانگ به کنار گذاشتن برنامه موشکهای بالستیکی و تسلیحات اتمی و به علاوه خاتمه دادن به حمایت از تروریسم در سطح جهان است.

رکس تیلرسون روز دوشنبه در نشست خبری سخنگوی کاخ سفید با خبرنگاران حضور یافت و درباره «فشار حداکثری» بر کره شمالی توضیح داد. وزیر خارجه آمریکا با اشاره به اعلام پرزیدنت ترامپ که کره شمالی به عنوان «حامی دولتی تروریسم» معرفی می‌شود، گفت این اقدام جهت افزایش فشار بر کره شمالی انجام شده است. آقای تیلرسون خطاب به رهبر کره شمالی گفت، تا زمانی که به مذاکره باز نگردد، این روند بدتر خواهد شد.

وزیر خارجه آمریکا درباره تصمیم جدید پرزیدنت ترامپ درباره کره شمالی گفت: یکی از تاثیرات عملی این اقدام آن است که کشورهای ثالثی که با کره شمالی همکاری دارند را وادار می‌کند همکاری های خود را محدود کنند.

تنش بین واشنگتن و پیونگ یانگ، به دنبال آزمایش‌های موشکی و هسته‌ای کره شمالی در چند سال اخیر، تشدید شده و برخی از احتمال درگیری نظامی ابراز نگرانی کرده‌اند.

با این حال وزیر خارجه آمریکا بر اولویت گفت‌وگوهای دیپلماتیک برای یافتن یک راه حل مسالمت آمیز تاکید کرده است. به گفته ارشدترین مقام دیپلماسی آمریکا، پیونگ یانگ برای ترور ناراضیان مانند برادر رهبر کره شمالی از مواد شیمیایی ممنوعه استفاده کرده است. اشاره به قتلی که توسط دو زن در فرودگاه مالزی رخ داد.

به گفته آقای تیلرسون در چارچوب این کمپین جدید آمریکا در قبال کره شمالی، کشورهایی که از دامنه اعمال تحریمهای علیه کره شمالی خارج بودند، هم اکنون تحت تاثیر آن قرار خواهند گرفت. او البته از بسیاری از کشورهایی که تحریمهای شورای امنیت علیه پیونگ یانگ را به اجرا گذاردند، قدر دانی کرد.

تیلرسون، مطلبی درباره اینکه آیا پکن از فروش سوخت به کره شمالی صرفنظر کرده مطلبی نگفت اما افزود که بنا به اطلاعات دریافتی، پمپ بنزینهای آنها شاهد صفهای طولانی است.

تصمیم جدید پرزیدنت ترامپ

سخنان آقای تیلرسون ساعتی بعد از تصمیم جدید پرزیدنت ترامپ در روز دوشنبه اعلام شد. دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه گفت واشنگتن کره شمالی را بار دیگر به عنوان یک «حامی دولتی تروریسم» اعلام می‌کند.

پرزیدنت ترامپ در سخنانی که بطور مستقیم از رسانه‌ها پخش شد، گفت قرار دادن پیونگ یانگ در فهرست حامیان تروریسم تنبیه‌های بیشتری علیه آن کشور را به دنبال دارد.

وی این اقدام را یک «گام با تاخیر» دانست و گفت این بخشی از «کمپین فشار حداکثری» بر کره شمالی است که باید سال ها پیش از این انجام می شد.

آمریکا به مدت دو دهه کره شمالی را در زمره کشورهای حامی تروریسم قرار داده بود.
تا اینکه در سال ۲۰۰۸ دولت پرزیدنت جرج بوش تصمیم گرفت در چارچوب اقناع پیونگ یانگ به عاری کردن شبه جزیره کره از تسلیحات اتمی، کره شمالی را از آن فهرست خارج کند.

با قرار داده شدن کره شمالی در فهرست حامیان دولتی تروریسم، آن کشور واقع در شرق آسیا در کنار ایران، سودان و سوریه قرار خواهد گرفت.

قرار گرفتن نام کشورها در فهرست حامیان تروریسم آمریکا دائمی نیست و در صورت تغییر رفتار یا روابط آنها با ایالات متحده، رئیس جمهوری اختیار دارد نام آن کشور را از فهرست حذف کند.

باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۵ نام کوبا را از این فهرست حذف کرد و جرج بوش نیز علاوه بر کره شمالی، در سال ۲۰۰۴ عراق و در سال ۲۰۰۶ لیبی را نیز از آن خارج کرد.