دونالد ترامپ رئیس جمهوری ایالات متحده روز دوشنبه گفت واشنگتن کره شمالی را بار دیگر به عنوان یک «حامی دولتی تروریسم» اعلام میکند.
پرزیدنت ترامپ در سخنانی که بطور مستقیم از رسانهها پخش شد، گفت قرار دادن پیونگ یانگ در فهرست حامیان تروریسم تنبیههای بیشتری علیه آن کشور را به دنبال دارد.
وی این اقدام را یک «گام با تاخیر» دانست و گفت این بخشی از «کمپین فشار حداکثری» بر کره شمالی است که باید سال ها پیش از این انجام می شد.
در سال ۲۰۰۸ و با هدف نجات توافق هسته ای چندجانبه با کره شمالی، جرج بوش رئیس جمهوری وقت ایالات متحده نام آن کشور را از فهرست حامیان تروریسم خارج کرده بود.
با قرار داده شدن کره شمالی در فهرست حامیان دولتی تروریسم، آن کشور واقع در شرق آسیا در کنار ایران، سودان و سوریه قرار خواهد گرفت.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، رئیس جمهوری آمریکا گفت کره شمالی علاوه بر تهدید هستهای جهان، بارها از اقدامات تروریستی بین المللی – از جمله ترور در کشورهای دیگر – حمایت کرده است.
مقامهای ایالات متحده پیشتر قتل کیم جونگ اون برادر ناتنی رهبر کره شمالی در فوریه گذشته در مالزی را یک اقدام تروریستی دانسته بودند.
به نوشته آسوشیتدپرس، گفتوگوها برای معرفی کره شمالی به عنوان حامی دولتی تروریسم چند ماه است که در داخل دولت ایالات متحده در جریان بوده است.
پس از اعلام پرزیدنت ترامپ، وزیر خارجه آمریکا نیز گفت این اقدام جهت افزایش فشار بر کره شمالی انجام شده و خطاب به رهبر آن کشور گفت، تا زمانی که به مذاکره باز نگردد این روند بدتر خواهد شد.
رکس تیلرسون در گفتوگو با خبرنگاران در کاخ سفید گفت، یکی از تاثیرات عملی این اقدام آن است که کشورهای ثالثی که با کره شمالی همکاری دارند را وادار میکند همکاری های خود را محدود کنند.
تنش بین واشنگتن و پیونگ یانگ، به دنبال آزمایشهای موشکی و هستهای کره شمالی در چند سال اخیر، تشدید شده و برخی از احتمال درگیری نظامی ابراز نگرانی کردهاند.
با این حال وزیر خارجه آمریکا بر اولویت گفتوگوهای دیپلماتیک برای یافتن یک راه حل مسالمت آمیز تاکید کرده است.
قرار گرفتن نام کشورها در فهرست حامیان تروریسم آمریکا دائمی نیست و در صورت تغییر رفتار یا روابط آنها با ایالات متحده، رئیس جمهوری اختیار دارد نام آن کشور را از فهرست حذف کند.
باراک اوباما رئیس جمهوری پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۵ نام کوبا را از این فهرست حذف کرد و جرج بوش نیز علاوه بر کره شمالی، در سال ۲۰۰۴ عراق و در سال ۲۰۰۶ لیبی را نیز از آن خارج کرد.